• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

O ANTRENÖRÜN BİLGİSİ CAN KURTARDI

Geçtiğimiz günlerde Pananos sahilinde yaşanan bir olay ilk yardım bilgisinin ne kadar önemli

Geçtiğimiz günlerde Pananos sahilinde yaşanan bir olay ilk yardım bilgisinin ne kadar önemli olduğunu ve herkesin bu bilgiye sahip olması gerektiğini birkez daha gösterdi.

Sıcakların gelmesiyle birlikte Tire’den Pananos Sahili’ne serinlemek için ailesiyle gelen Halil Luş öğle saatlerinde bilincini yitirmiş br şekilde yerde yatıyordu. O esnada Selçuk Gençlik Spor adına çevre temizliğinde bulunan Selçuk Gençlik Spor Antrenörü Sönmez Akbaş çevredeki bağırışları duyarak hızlıca olay yerine doğru yöneldi. Yerde baygın bir şekilde yatan Halil Luş’u önce gözlemleyerek anında 112 Acil Servisini aranması gerektiğini söyledi. Daha sonra ambulans gelene kadar  önceden eğitimini aldığı  ilk yardım blgisiyle Luş’a müdahalede bulunan Akbaş, bilincini kaybeden Luş’un hayatını kurtardı. Bu olay ilk yardım bilgisinin ne kadar önemli olduğunu birkez daha bizlere hatırlattı.

Antrenör Sönmez Akbaş’a olay esnasında yaşadıklarını sorduğumuzda ise şunları söyledi:

“Çevre temizliğinde bulunduğum bir vakitte yüz metre ilerimizde bağırış ve ağlama seslerininden panik havasını sezdim. O esnada yanımda bulunan Fahrettin Eren Hocamın beni uyarmasıyla hızlı bir şekilde olay yerine koştuk. Yerde 30’lu yaşlarda bir gencin baygın bir şekilde yattığını gördüğümde hemen bilincinin yerinde olmadığını gördüm. Nefes alıp vermekte zorlanan ve sırt üstü yatarak kustuğunu farkedince hemen koma pozisyonuna getirip ağzının içini temizledim. Bu gencin rahat nefes almasını sağlamıştı. Bu arada çevredekilere acilen 112 yi aramalarını söyledim. Bir süre sonra nefes alış verişi rahatlayınca bilinci yerine geldi. Daha sonra kan dolaşımı rahat olsun diye ambulans gelene kadar ayaklarını havada tuttum. Bilinci yerine geldiğinde ise sürekli sohbet ederek bilincini açık tuttum.  Ambulansın Selçuk’tan çok kısa sürede gelmesi oluşacak kötü şeylerin önüne geçti. Burdan Selçuk Sağlık ekiplerine teşekkür ediyorum. Sonraki günlerde Halil Luş’un anne ve babası Pananos’ta beni ziyaret ederek  teşekkürlerini ilettiler. Daha önceleri de bu tarz olayları birkaç kez yaşadım. Yine aynı müdahalelerde bulunarak ilk yardımımı yaptım. Bu olaylardan sonra ilk olarak Dost Medya’nın haberleri gündeme getirmesi ve ulusal basında yankılanması  “Fair Play” ödülüne layık görülmeme neden oldu. Kendim her zaman ilk yardıma çok önem vererek sürekli kendimi geliştirdim. İzmir Antrenörler Derneği Başkanımız Dr. Şaban Acar’ın bu konuda hassas olması bizleri aynı zamanda ilk yardım uzmanı olarak yetiştirmesine neden oldu. Bizleri bu konuda iyi bir şekilde yetiştiren Şaban Acar hocama ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. İlkyardım bizlerin vatandaşlık görevidir ve herkes bilmelidir.”

404 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim