• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

OSMAN BAŞTERZİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, ‘’Selçuk’un Gelecek Vizyonu” adını verdiği projelerini

OSMAN BAŞTERZİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, ‘’Selçuk’un Gelecek Vizyonu” adını verdiği projelerini, Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Cumhur İttifakı’nın yönetim kadrolarının katıldığı görkemli bir törenle kamuoyuna açıkladı.

Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, ‘’Selçuk’un Gelecek Vizyonu” adını verdiği projelerini, Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Cumhur İttifakı’nın yönetim kadrolarının katıldığı görkemli bir törenle kamuoyuna açıkladı. Sağlıktan spora, sanattan sosyal aktivitelere kadar Selçuk’un pek çok eksik noktalarına dair projeler açıklayan Osman Başterzi, projeleriyle Selçuk Halkı’ndan tam not aldı.

 

AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları’nın yanı sıra, binlerce Selçuk’lunun katıldığı programda izdiham yaşandı. İzmir’in ünlü televizyon spikeri Erhan Önel’in sunumunu yaptığı programda, Osman Başterzi yoğun alkış ve tezahüratlarla sahneye çıktı. Sözlerine projelerinin hazırlık süreciyle başlayan Osman Başterzi; “Selçuk'un gelecek 5 yıllık vizyonunu ortaya koyacağımız süreç için çok sıkı çalıştık. Geçen hafta Sayın Bakanımızın da katıldığı mitingde projelerimizi açıklamıştık. Bugün de projeleri detaylı tanıtımı için buradayız. Medeniyetlerin beşiği, UNESCO kenti Selçuk’umuzun kalkınması için, bu toprakların hak ettiği değeri görmesi için tüm gücümle çalışacağım. Biz projelerimizle fark yaratmak istiyoruz. Selçuklu hemşehrilerimizin yüreğine dokunmak istiyoruz. Selçuk'u Dünya Kenti yapmak istiyoruz. Selçuk’un ekonomisini gerçek anlamda değiştirecek, istihdamı ve halkımızın refah seviyesini arttıracak projeler hazırladık” şeklinde konuştu. Sözlerine yönetim anlayışından bahsederek devam eden Başterzi;

“Slogan değil, Proje Üreteceğiz”

“Ben marşlarla, sloganlarla kampanya yapmak yerine bir vizyon ortaya koyarak kampanyamı yürüttüm.

Buradan İzmir marşıyla kampanya yürütenlere söylemek istiyorum ki; ‘Bayrak hepimizin bayrağı.

Atatürk hepimizin önderi. İzmir marşı hepimizin marşıdır. Hepsi halkımızın ortak değeri. Biz bu değerlerimizi yaşatmak için canla, başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu. TOKİ ve Hastane tanıtımlarıyla birlikte projelerinin tanıtımına başlayan Osman Başterzi;

 

“TOKİ 15 Yılın Konusu”

“TOKİ konusu bugünün değil, son 15 yılın meselesi. Defalarca girişimler oldu. Ancak sonuç alınamadı… Sayın Milletvekilim Mahmut Atilla Kaya ve İlçe Başkanım Halil Düztaş’la birlikte Ankara’da adeta kamp kurduk! Sadece son iki ayda bu konuyla ilgili dört defa Ankara’ya gittik. Yoğun ısrarımız sonucunda tüm İzmir geneline ayrılan 2500 konutun 1000 tanesini Selçuk’a tahsis ettirdik. Çünkü biz Selçuk’a sevdalıyız! Çünkü biz Selçuk’u, Selçukluyu candan seviyoruz! Eğer 2019 yılında bunu başarmasaydık, 3 yıllık programda yer alamayacaktık. Şurada, Kurudağ’da yeni bir şehir kuruluyor. 3 yıl içerisinde tam 3000 konut Selçuk’a kazandırılacak! Selçuk’ta evsiz, ihtiyaç sahibi kalmayacak! Size buradan Osman BAŞTERZİ sözü!” dedi. Sözlerine Selçuk’ta yapılması planlanan, ancak yılan hikayesine dönen Devlet Hastanesi Projesi’nin müjdesiyle devam eden Osman Başterzi;

 

“Hastane Temeli 3 Ay İçerisinde Atılacak”

“Şimdi sizlere soruyorum! Bir hastane yapımı neden engellenir? Bu soruyu kendimize de defalarca sorduk. Ancak uygun bir yanıt bulamadık. Hastanemizin yapımını türlü bahanelerle, defalarca, Ankara’ya kadar şikayet ettiler. Dava üstüne dava açtılar. Aradan geçen bunca zaman içerisinde, hastanemizin yetersizliğinden dolayı ambulansla İzmir’e sevk edilirken, yüzün üzerinde insanımızı, ne yazık ki siyaset uğruna kaybettik! Ancak artık karamsarlığa yer yok! Mahkeme kararı ile yapımı  durdurulan hastanemizin önündeki tüm engelleri kaldırdık! Modern ve her türlü tıbbi olanaklara cevap verebilecek hastanemizin inşaatı 3 ay içerisinde başlayacak. Selçuk’umuza hayırlı olsun!”

“GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ PROJEMİZ 6 AY İÇERİSİNDE BAŞLAYACAK”

Sözlerine Selçuk’un en önemli eksiklerinden biri olan ‘Gençlik ve Kültür Merkezi’ Projesi’nin detaylarıyla devam eden Başterzi, “Gençlik ve Kültür Merkezimizi açıyoruz. Spor sahasının yanındaki, Segaş’a ait boş alana, içinde sinemalar, tiyatro salonu, oyun alanları ve dinlenme alanları da kapsayan bu projeyi, gençlerimizin ve tüm Selçuk Halkı’nın hizmetine sunacağız. Böylelikle Selçuklu hemşehrilerimin, çeşitli aktiviteler için şehir dışına gitmesine gerek kalmayacak! Göreve geldiğimiz takdirde, en geç 6 ay içerisinde projenin yapımına başlanacak” şeklinde konuştu. En önemli projelerinden birinin de ‘Çağrı Merkezi’ projesi olduğuna değinen Başterzi;

 

“ÇAĞRI MERKEZİ İLE 300 İSTİHDAM”

“Ödemiş ilçemizde başarı ile uygulanan çağrı merkezi projesini dikkatlice inceledik. Yaklaşık 300 selçuklu gencimize iş imkanı sağlayacak bu proje için gerekli görüşmeleri tamamladık. İnşallah seçimi kazandıktan sonra bu projemizi de kısa sürede başlatacağız” şeklinde konuştu.

 

“YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU İLE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞECEK”

Selçuk’un konum itibariyle büyük bir potansiyel sahibi olduğunu belirten Osman Başterzi, “Biz denize kıyısı olan bir kentiz. Bir deniz kenti olan Selçuk’ta ne yazık ki sporcularımız yetişmiyor. Bizde gençlik var, imkan yok! İnşallah gençlerimize sporun her dalında Avrupa Standartları’nda imkanlar sağlayacağız. Bu kapsamda öncelikle sanayide bulunan ve belediyeye tahsis edilen alana, yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelini 6 ay içerisinde atacağız. Kentimizin önemli eksikliklerinden birini de bu şekilde projelendirmiş olacağız. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

 

“KAPALI PAZAR YERİ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Selçuk’un en önemli eksikliklerinden birinin de pazaryerinin fiziki yetersizlikleri olduğunu belirten Osman Başterzi, “Sizlerden gelen en önemli şikayetlerden biri de, şehrimizde bir kapalı pazaryerinin olmaması idi. Vatandaşlarımız yazın sıcağında, kışın soğuğunda, yağmurda, çamurda Pazar alışverişini yapmak zorunda. Artık bu ilkelliğe, vatandaşımızın bu büyük çilesine son vereceğiz. İlçemize en son sistemle inşa edilecek, modern bir kapalı Pazaryeri kazandıracağız. Ayrıca ilçemizin farklı bölgelerinde yer alan semt pazarlarını da modernize ederek, Selçuklu üreticimize öncelik vereceğiz.

 

“MEYDAN PROJESİ OTOPARKLA BAŞLIYOR”

Her geçen gün Selçuk’ta otopark probleminin arttığını kaydeden Osman Başterzi, “Daha önce bahsetmiştim! Bizim beş etaptan oluşan bir meydan projemiz var! Bu meydan projemizde en acil kısım otopark. Bildiğiniz gibi Hükümet Konağımız taşınıyor. Bu alan yıkılacak. Buraya modern, kapalı bir otopark yaparak, sokaklarımızı otopark olmaktan kurtaracağız”

 

“ENGELLERİ ‘ENGEL’ OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”

Selçuk’ta aileleriyle birlikte önemli bir engelli nüfus olduğunu belirten Osman Başterzi, “İlçemizde aileleri ile birlikte %9 engelli kardeşimiz var. Bunların toplumsal hayata daha rahat katılabilmeleri için kentimizin 3 farklı noktasına engelsiz parklar yapacağız. Engelleri ‘engel’ olmaktan çıkaracağız!”

 

“BİSİKLET YOLLARI İLE TARİHİ YAŞATACAĞIZ”

“Benim yıllardır hayalini kurduğum en önemli projelerden birine gelelim! Kentimize gelen misafirlere Selçuk’un tüm güzelliğini, bisikletle gezdirebilmemiz lazım. Modern kent olmanın yolu bisiklet yollarına değer vermekten geçer. Şehrin merkezinden başlayarak, birinci derece arkeolojik sit alanı olan Dutlu Yol olarak bildiğimiz alana, tarihi dokuya zarar vermeden bisiklet ve koşu yolları yapacağız. Ayrıca gelen yabancı misafirlerimizin de yararlanabilmesi için bu yolları tüm kültür noktalarımıza ulaştıracağız.

 

“TARIM ÜRÜNLERİMİZ MARKALAŞACAK”

“İlçemiz tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra Tarım açısından da eşsiz değerlere sahip bir ilçedir. Gökçealan Osmancık üzümümüz, Belevi Şeftalimiz, zeytin ve zeytin yağımız için “coğrafi işaret” alarak markalaşma yolunda ilk adımlarımızı atacağız. Ayrıca Tarımsal Sanayi Bölgemizde Paketleme Tesisi kuracağız. Selçuk’ta yetişen her ürün hak ettiği değeri bulacak.”

 

“HAYVAN BARINAĞIMIZI MODERNİZE EDECEĞİZ”

“Can dostlarımıza daha iyi koşullar sağlamak için barınağımızı yenileyecek, çocuklarımız için bir ziyaret alanı olarak düzenleyeceğiz. Hayvansever gönüllülerimiz ile birlikte hayvanlarımızı sahiplendirme birimleri kuracağız. Bu arada kentimizin çeşitli noktalarına mama istasyonları kurduk. Doğa dostu ve hayvan sever bir yönetim anlayışı belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“ARVALYA ORMAN KAMPI CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Selçuk Arvalya Kampı’nın sadece Selçuk’a değil, tüm bölgeye hitap eden bir potansiyeli olduğuna değinen Osman Başterzi, “Gençliğimizde Orman Kampı yalnızca Selçuk’un değil, tüm bölgenin en önemli mesire yeriydi. Zaman içerisinde unutuldu. Sizlere müjdem olsun. Arvalya Orman Kampı Bölgesi yeniden 29 yıllığına belediyemize tahsis edildi. Bu alanı yeniden cazibe merkezi yapacağız. Selçuklu hemşerim ailesini alarak nezih bir şekilde gidip burada pikniğini yapabilecek. Gençlerimiz huzur ve güven içinde kamp kurabilecek. Buraya gelen turistler Selçuk’umuza değer sağlayacak.

 

“PAMUCAK SELÇUK’A DEĞER KATACAK”

Pamucak’ta Dünya’ya örnek olan projeleri olduğunu belirten Osman Başterzi, “Pamucak yanı başımızda bir hazine! Bir türlü değerini bilemediğimiz bir hazine! Dünya’nın gıpta ile baktığı bu alan, yapacağımız düzenlemeler ile gerek bölge insanına, gerekse yabancı misafirlerimiz için bir vitrin olacak! Pamucak’ta atıl duran 66.000 m2 devasal alan, bir spor merkezine dönüştürülecek. Ayrıca bölgenin su sporları merkezi olmasının önü açılcak.

Sözlerinin sonunda destekçilerine teşekkür eden Başterzi, “Osman Başterzi bugün ‘Osman Başterzi’ olmuşsa, bu Selçuk’un, Selçuk İnsanı’nın sayesinde. Çünkü ben gücümü Ankara’dan, İzmir’den, ordan burdan değil, bizzat Selçuk’un güzel yürekli insanlarından aldım! Bugün sizden aldıklarımı, size hizmet ederek ödeme vaktidir! Bize güvenip, bu salonu dolduran, siz değerli misafirlere ve yol arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim! Tevazu, samimiyet ve gayretle, en önemlisi de Selçuk aşkıyla çıktığımız bu yolda, sizden aldığımız güçle, aşamayacağımız engel yoktur!” şeklinde konuştu.


357 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim