• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

TİLKİLERE SÖYLEMEYİN

“ Türkiye’de Kuduza Karşı Oral Aşılama Projesi”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “ Türkiye’de Kuduza Karşı Oral Aşılama Projesi” kapsamında 09.05.2019 tarihinde İlçemiz Hükümet Binası toplantı salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir BİLEKLİ, İlçe Sağlık Müdürü Dr.İsmail YALÇIN, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ACARGİL, Muhtarlar, belediye temsilciler, ziraat odası temsilcileri, okul temsilcileri, çiftçi malları koruma temsilcileri katıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ACARGİL ve İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Arzu CENGİZ tarafından yapılan eğitiminde katılımcılar proje hakkında bilgilendirildi. Katılımcıların bu toplantıda öğrendiklerini görev alanlarındaki öğrencilere ve vatandaşlara aktararak tüm ilçe halkının konu hakkında bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.
Bu proje kapsamında uçaklar aracılığı ile tilkilerin dolaşabilecekleri alanlara aşı yemleri atılacaktır. Yemler kokusu ve lezzeti ile çok uzak mesafelerden bile tilkileri kendine çekecek şekilde hazırlanmıştır. Yemlerin dış kısımları köfte şeklindedir, içinde ise aşı kapsülleri bulunmaktadır. Bu aşı tilkilerin ağızları yoluyla vücutlarına girmekte ve tilkileri kuduza karşı korumaktadır. Eğer tilki nüfusunu kuduza karşı korursak diğer hayvanlarımız ve bizler bu hastalığa yakalanmayız.
Bizler bu kampanyaya şu şekilde yardım edebiliriz:

-Aşı Yemi bulursak kesinlikle dokunmamalıyız, bu yemler sadece tilkiler içindir.
-Aşı yemlerine dokunursak yemlerin kokusu değişir ve tilkiler bu yemi yemezler.
-Eğer aşı yemleri çok ortalık bir yerdeyse ona dokunmadan ayağımızla, tilkinin bulabileceği bir yere doğru uzaklaştırmalıyız.
-Aşı yemlerinin atılmasını takip eden bir hafta süresince köpeklerimizi başıboş bırakmamalıyız; yemleri yemelerine engel olmalıyız.
-Çevremizdekileri özellikle de çocuklarımızı bu aşılı yemlere dokunmamaları konusunda uyarmalıyız.
-Kapsülün içindeki aşı, gözümüzle veya cildimizdeki açık bir yarayla temas ederse, temas noktalarını su ve sabun ile yıkamalı ve derhal doktora gitmeliyiz.
-Kampanyayla ilgili olarak Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

334 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim