• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Gökçelan köyü için mutlu son

Gökçelalan ve civarının ne kadar kıymetli birer tarım bölgesi olduğuna ışık tutuyor:

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Gökçelan köyü için mutlu son!

Gökçealan köyünde açılması planlanan boksit madeni için verilen ÇED gerekli değildir kararının iptali için açtığımız davayı kazanmış ve maden ocağını 2018 yılı Kasım ayında iptal ettirmiştik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu kararı temyiz etmişti.

Bugün Danıştay'ın onama kararı bize ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tüm temyiz talepleri reddedildi ve iptal kararı kesinleşti.

Böylece kamu yararı taşımayan ve sadece ranta odaklanan bir projeyi daha tarihin çöplüğüne göndermiş olduk. Gökçealan biraz rahat nefes almış oldu. Ancak gözümüzü açık tutmaya devam ediyoruz. Bakanlığın Gökçealan için oyunları henüz bitmiş değil. Jeotermal enerji santrali projesindeki gelişmeleri takipteyiz. Yeni madencilik projelerinin de sırada beklediğini iyi biliyoruz.
Danıştay onama kararından aşağıda yaptığımız alıntı, Gökçelalan ve civarının ne kadar kıymetli birer tarım bölgesi olduğuna ışık tutuyor:

"...ziraat mühendisliği yönünden yapılan değerlendirmede; maden ve çevresinde yerleşim alanlarının olduğu, maden faaliyetinin yapılacağı arazinin batısında 3,8 km uzaklıkta Gökçealan Köyü ve 4,65 km uzaklıkta Çınarköy; güney batısında 5,7 km uzaklıkta Kirazlı köyü; kuzey doğusunda 4,5 km uzaklıkta Gümüşköy; güney doğusunda 5,1 km uzaklıkta Argavlı Köyü ve güneyde 6,4 km uzaklıkta Sazlı Köy bulunduğunun, faaliyete en yakın yerleşim yeri Gökçealan Köyünün yaklaşık 3800 m uzaklıkta olduğunun belirtildiği, ancak bu yerleşim yerlerinin tüm çevresinin ekili ve dikili tarım arazilerinden oluştuğu konusuna değinilmediği, sadece yerleşim merkezlerine uzaklık verilerek işletme alanının çok uzak olduğunun belirtilmeye çalışıldığı, ancak geçimini tarımdan sağlayan ve köy niteliğinde olan bu yerleşim alanlarının tüm çevresinin tarım alanları ile çevrili olup, bu tarımsal arazilerin yapılması planlanan işletme alanının çok yakınına kadar geldiği halde, çevredeki bu tarımsal yapıdan hiç bahsedilmediği, bunun yanında, yapılması planlanan maden işletme alanının 900-1000 m uzaklığında kapama zeytinlik sahalarının bulunduğu, bu zeytinlik sahalarının tümünün 3573 sayılı Kanun kapsamında 3 km’lik sınır içinde kaldıklarının belirlendiği,..."

1092 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim