• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Gelin Kardeş Olalım" projesine Selçuk'tan Destek

Fikir alışverişi ve tecrübe paylaşılması sağlanması amacıyla bir araya gelindi.

30 Ocak 2019 tarihinde başlayan Antalya İl Tarim ve Orman Müdürlüğü ile Selçuk Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında ki "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında, karşılıklı bilgi, fikir alışverişi ve tecrübe paylaşılması sağlanması amacıyla bir araya gelindi.

Proje kapsamında Barutçu mahallesinde Binali Karadağ'a ait bir dekarlık alanda Avakado bahçesi tesis edildi. Ayrıca Turunçgil unlu bitine karşı "biyolojik mücadele" kapsamında Barutçu mahallesinde bulunan Atilla Yalman'a ait 18 dekarlık portakal bahçesinde faydalı böcek salımı gerçekleştirilerek tarla günü düzenlendi.
Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci  burada yaptığı konuşmada" Selçuk 8500 yıllık tarihi olan, Efes'i, Meryemana'sı, Şirince'si, İsabey Camisi ile eşsiz coğrafyada çok verimli toprakların olduğu, yılda 3 ürünün alınabildiği, Kralların yaşamayı tercih ettiği, en iyi üzüm, en iyi nar, en iyi, incir, en iyi ayva ve en iyi mandalinanın yetiştirildiği aynı zamanda da çiftçilerimizin çok bilinçli olduğu bir yer. ülkemiz 3 tarafı denizlerle çevrili her türlü ürünün yetiştiği kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden. Dünya genelinde yetiştirilen 150 çeşit meyve ve sebzenin 90 çeşidi ülkemizde yetiştirilmektedir. Bu biyolojik, bio teknik mücadelenin bütün ülkemize yaygınlaştırılması lazım" dedi.
arla gününe Kaymakamımız Sayın Ekrem İnci, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Musa Bakan, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Jandarma Komutanı Ekrem Büyüktekin, İlçe Sağlık Müdürü İsmail Yalçın, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Acargil, Belediye Başkan Vekili Cem Subaşı ve çiftçiler katıldı.
635 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim