• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

SAİP KARABURUN YÜRÜYÜŞÜ VE NERGİS FESTİVALİ

Tarih: 26 Ocak 2019

SAİP KARABURUN YÜRÜYÜŞÜ VE NERGİS FESTİVALİ

Tarih: 26 Ocak 2019

Katılım koşulları: Kulübümüze üye olmayanların bu sporu ve kulübümüzü tanıyabilmesi için, doğa yürüyüşlerimize SADECE 3 KERE ÜYE OLMAKSIZIN katılmasına izin verilir. Katılmak isteyenlerin aşağıdaki linki tıklayarak form doldurmaları gerekmektedir.

Başvuru: https://forms.gle/Z2cyaQxrc7Kh1VyR7

Faaliyet hakkında: Kahvaltı için yolda mola vereceğiz. Doğa yürüyüşümüze Saip Köyünden başlayarak kolay bir rotada kısa bir taş yol yürüyüşü sonrası Karaburun merkeze giriş yapacağız. Karaburun merkezde ise Nergis Festivali için serbest zaman vereceğiz. Zaman kalırsa her zamanki gibi sürpriz duraklarımız söz konusu olabilir. Zirve tadında bir gün bizleri bekliyor.

Nergis ve festival hakkında bilgi: Karaburun Yarımada’sının sizlere sunduğu zengin bitki örtüsü doğası tarihi yıkıntıları ve efsane hikâyesiyle göz dolduran bahçeleri konserleriyle sizlere hoş bir festival havası yaşatıyor. Karaburun nergisi, adını mitolojik bir hikayeden alıyor. Söz konusu efsane özetle şöyledir:Bugün Karaburun Yarımadası olarak adlandırılan bölgede yer alan Bozdağ, eski Yunan ve Roma tarihinde adı “Mimas” olarak geçer. “Mimas” adını eski Yunan mitolojisinden almaktadır. Efsaneye göre, bu bölgede Narkissos adında bir avcı yaşar. Orman Perisi Ekho bir gün onu görür ve aşık olur. Ancak Narkissos bu aşka karşılık vermez. Bunun üzerine Ekho bu aşkla eriyip gider. Bu duruma çok öfkelenen aşk Tanrıçası Afrodit’te Narkissos’tan intikam almak için onu kendine aşık olması için büyüler. Narkissos sularda kendi suretini gördükçe karşılık alamamanın acısını çeker. Sonunda orman perisi Ekho gibi eriyip gider. Narkissos’un eriyip yok olduğu yerde bir çiçek yeşerir. Bu çiçeğin adı Nergis’tir. Bu hikayeyi anlatan en iyi NERGİS festivalidir. Nergis çiçeği AŞK’tır.

Yürüyüş mesafesi: Yaklaşık 4 km. civarındaki rotayı molalar dahil 2 saatte geride bırakmayı planlıyoruz. Her faaliyette olduğu gibi uzunluk ve süre değişkenlik gösterebilir.

Hava Durumu: https://www.meteoblue.com/tr/hava/tahmin/hafta/karaburun_türkiye_310200

Uyarılar: Lider gerekli hallerde faaliyette değişiklik yapabilir.

Gerekli malzemeler: Daha rahat bir yürüyüş için ayak bileğinizi kavrayan sert tabanlı bir ayakkabı tercih etmenizi, ayakkabınız yetersiz ise ayak zedelenmelerine karsı çift çorap giymenizi, baton bulundurmanızı, mevsim koşullarına uygun (bere, eldiven, yedek çorap, polar mont, yağmurluk tozluk) giyinmenizi tavsiye ederiz. Yanınızda getirdiğiniz bütün eşyalarınızı içine alacak büyüklükte (orta boy) bir sırt çantası işinizi görecektir. Çantanızda kişisel eşyalarınız haricince fener ya da kafa lambası, düdük, 2 litreye yakin su, günlük yiyecekleriniz ve yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak isin fındık, kuru uzum, kuru kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Buluşma yeri ve zamanı:
Saat 07.00’da Otogar karşısındaki Ahmet Ferahlı Parkından hareket edeceğiz. Hareket saatinden 10 dakika önce gelmeniz önemlidir.

Başvuru ve iletişim:
Yürüyüş Lideri: Özgür Aydoğan
Telefon: 0542 584 53 87
E-posta: ozguraydogan62@hotmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/groups/zirveselcuk/
Facebook English: https://www.facebook.com/groups/zirvemountaineeringselcuk/
WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/KOmzPZjsAV5DqM4y5GrwMu
Twitter: https://twitter.com/#!/ZirveSelcuk
Web site: http://www.zirvedagcilik.com/
513 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim