• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Hüseyin Dereli Yazdı

SOSYAL MEDYA KULLANIMI

SOSYAL MEDYA KULLANIMI

Herkese merhaba. Bu 2. Yazım olacak. İlk yazımda köyümüzün ne kadar değerli olduğundan, köyümüzdeki toprakların son yıllarda ne kadar değerlendiğinden ancak bu potansiyelin yerli halkımız tarafından çok fazla fark edilmediğinden, gerekli reklam ve tanıtımlar yapılarak mevcut iş kollarının ve bunun yanında alternatif iş kollarının akabinde gelişeceğinden bahsetmiştim.

  Bu yazımda ki konum yine reklam ve tanıtım üzerine olacak. Günümüzde  sosyal medya,  en yaygın ve en etkili reklam ve tanıtım aracı konumuna gelmiştir. Köyümüz adına büyük bir reklam kampanyası yapabilmek için kooperatif veya bunun gibi bir kuruluşla, büyük bir finansal kaynak bularak yapılabiliriz ancak şuan kısa zamanda bu biraz daha uzak görünüyor(imkansız değil, o da zamanı gelince olacaktır.) Şimdi gelelim değineceğim konuya. Kısa zamanda köyümüzü daha geniş bir kitleye tanıtmak için köyümüzün sosyal medya kullanan her bir bireyine bir kaç tavsiye de bulunacağım. Bu dediğim bir kaç adımı uygularsak hem sizin paylaştığınız gönderileri daha çok insan görüp beğenecek hem de köyün güzelliklerini daha çok insan görmüş ve keşfetmiş olacak.

Sosyal medya uygulamalarında (instagram, Facebook, Twitter, youtube...) paylaştığımız gönderilerin açıklama bölümüne “tag” dediğimiz etiketlemeleri yapacağız. Mesela köydeki bir sokağın güzel bir fotosunu çektik İnstagram da paylaşacağız. Yükledik ve açıklama bölümüne # bu işareti koyup yanına #köy şeklinde yazdınız sonra burayı unutmayın BİR BOŞLUK BIRAKTINIZ #gökçealanköyü yazdınız. Bunun gibi Bi sürü konu etiketi koyabilirsiniz. Diyeceksiniz şimdi ne olacak bunları yazınca. Söyleyeyim: Sizin arkadaşınız olmayan kişiler dahil köy ve doğa meraklısı insanların anasayfalarında bu fotoğraflar görülecek ve merak edip aa böyle bir yer varmış deyip köyümüzü tanımış olucak. Bu şekilde köyümüzün örf adetleri, doğal güzellikleri gibi etkenleri fotoğrafları bir çok insana ulaştırabiliriz. Ben aşağıya bazı önemli tag(etiketleri) yazıcam. Sizlerde bu etiketleri paylaştığınız köyle ilgili bir fotoğraf veya videonun açıklamalar kısmına bu etiketleri yazarsanız bir nebze köyün tanıtımına yardımcı olabilirsiniz. Son tavsiyem paylaşıp etiket koyacağınız gönderiler kendi bireysel yaşamınızdan değil de köyün doğa ve çevre güzellikleriyle ilgili olursa, doğal yaşam ve köy hayatını seven insanların ilgisini daha çok çekecektir.

Etiket örnekleri:  #doğalyaşam #doğa #köy #köykahvesi #organikyaşam#outdoor #treking #toprak #üzüm #incir #zeytin #bağbozumu #gökçealanköyü #egebölgesi #izmir #aydın #farm #farmer #osmancıküzümü

 

500 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim