• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

BELEVİ'DE SON KARAR HÜKÜMETİN

BELEVİ'DE YAPILMASI PLANLANAN ROMAN KÖYÜ İLE İLGİLİ SON KARARI HÜKÜMET YETKİLİLERİ VERECEK

SON KARAR HÜKÜMETİN
BELEVİ'DE YAPILMASI PLANLANAN ROMAN KÖYÜ İLE İLGİLİ SON KARARI HÜKÜMET YETKİLİLERİ VERECEK
Efes Selçuk'a bağlı Belevi Mahallesinde tarım arazisine yapılması planlanan konutlar için yapılan imar değişikli tartışmaları sürüyor. Belevi'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya ait arazinin bir bölümünü valiliğe bağışlaması ve bu bölgede Roman vatandaşların yerleştirilerek bir 'Roman Köy' oluşturulması tartışmaları sürerken, konu; İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde tarım alanı olan arazi için öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan görüş alınması maddesi oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi. Böylece söz konusu arazi ile ilgili son kararı hükümet yetkilileri verecek.
CHP’li Purçu, alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “kamu yararı” kararı aldırmıştı. 1/25 binlik ve 1/100000 binlik planlarda “tarım alanı” olan araziyle ilgili alınan kamu yararı kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Büyükşehir 1/100000 üst ölçek planında tarım alanı olarak belirlenen alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeniden değerlendirme yapmasını istedi. “Kamu yararı” kararı alınan bölge için 1/100000 ölçekli planlarda “tarım arazisi” olarak belirlenen yer ile ilgili son kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verecek.
AK PARTİ SELÇUK İLÇE TEŞKİLATI SESSİZ
Meclis’te tartışmaya neden olan ve oy çokluğuyla geçen önerge için son kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verecek. Öte yandan kendisinden görüş talep ettiğimiz ancak konuyla ilgili sessiz kalan AK Parti İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, bu konuda herhangi bir açıklama yapmayarak sessizliğini korudu.
BELEVİ MUHTARI DA SESSİZ KALDI
Son yerel seçimlerde Belevi halkının yüksek oyunu alarak seçilen Belevi Muhtarı Raykan Olgun, kendi mahallesinde gelişen bu konu hakkında herhangi bir yorum yapmak istemediğini söyledi. Gazetecinin 'Belevi Muhtarı olarak; buna halkta dahil böyle bir projenin Belevi'de olmasını istiyor musunuz' sorusuna; "Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum." yanıtını vererek kafalarda soru işareti bıraktı.
"BURADAKİ HALK ROMAN KÖY'ÜN OLUŞMASINI İSTEMİYOR"
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren ve mahallenin tahsis edilmesi planlanan yerin büyük bir tarım arazisi olduğunu kaydeden Kent Konseyi Başkanı Atay Tozlu; "Böyle bir tarım arazisine konut yapmak son derece yanlış. Burada yaşayanların büyük bir çoğunluğu da Cibe Mevkii'nde etnik bir yapıya dayalı Roman Köy'ün oluşmasını istemiyor. İnsanları etnik kökenlerine göre ayrıştırmak, Roman Köyü gibi yerleşim yerleri kurmak çağ dışıdır. Orada plan yapma yetkisi zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait. Son kararı da Bakanlık verecek.." şeklinde konuştu.

kaynak selçuk expres/Tolga Mert
445 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim