• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

HAYRİ GÜLLER YEREL YÖNETİMLERİ ESNAFA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRDI

‘REKLAM VERGİLERİ VE SU PARASI ALINMAMALI’

Hükümetin açıkladığı esnaf destek başvurularının başladığını belirten Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Güller, yerel yönetimlerin de elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.
HAYRİ GÜLLER YEREL YÖNETİMLERİ
ESNAFA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRDI
Hükümet tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan esnaf destek yardımları için başvurular başladı. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak ve pandemiden dolayı zarar gören esnaflara kira ve nakdi yardım desteği sağlanacak. Yapılacak olan yardımların esnaflara bir nebze olsun nefes aldıracağını ancak yeterli olmadığını belirten Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, hükümetin açıkladığı paketin yanında yerel yönetimlerin de farklı kampanyalarla esnafa destek olması gerektiğini ifade etti.
‘REKLAM VERGİLERİ VE SU PARASI ALINMAMALI’
Hükümetin vereceği yardımların belediyelere gideceğini belirten Başkan Hayri Güller, “Esnaflarımızın giderleri çok fazla. Şu anda kullanılmayan su için çok ciddi rakamlar ödüyorlar. Tabela ve reklam vergisi gibi giderler de devam ediyor. Bu paralar şu anda tahsil edilmese de borç hanesine yazılıyor. Bu bağlamda belediyeler bu zor günlerde kapalı olan esnaflardan su parası almamalı, reklam ve tabela vergilerini bir süreliğine kaldırmalıdır. Bu gibi destekler de eklenirse hükümetin verdiği destek esnafın cebine kalır. Devletimiz kendi bütçesi doğrultusunda bir destek paketi açıkladı. Bu pakete yelek yönetimler de katkı sunarsa esnaflarımız bu zor günleri daha kolay atlatabilirler” dedi.
‘ESNAF YEREL YÖNETİMLERİ YANINDA GÖRMEK İSTİYOR’
Belediyelerin vereceği desteğin daha önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Hayri Güller, “Devletin açıkladığı paket içinde yer almayan esnaflarımız da var. Ancak biliyoruz ki, bu süreçte her sektör büyük yaralar aldı ve almaya devam ediyor. Eğer belediyeler de bu destek kampanyasına katılır ve sektör ayrımı yapmaksızın her esnafa elini uzatırsa bu çok güzel olur. Ödediği reklam ve tabela vergisi, ruhsat harcı ve daha bir çok kalemle belediyeler için büyük bir gelir kaynağı oluşturan esnafların da bu zor günlerinde belediyeleri yanında görmek istemesi en doğal hakkıdır. Seçim zamanlarında destek istenilen esnaflara bugün destek olma zamanıdır. Gerekirse belediyeler kiracısı olan esnaflardan kira almamalı yada belli oranda kira indirimi sunmalıdır” ifadelerini kullanarak, yerel yönetimlere esnafa destek çağrısında bulundu.
341 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim