• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

SELÇUK EMNİYETİNDEN FİLM GİBİ OPERASYON

Göz altına alınan İ.A. (23) ve H.G.’nin (43) soruşturması devam ediyor.

EMNİYETTEN FİLM GİBİ OPERASYON
Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, vatandaşların parasını alan iki kişi Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonu sonrasında yakalandılar.
Dolandırıcılar yaklaşık 1 ay önce Selçuklu çiftçi 82 yaşındaki G.E’yi arayarak, adının terör örgütü soruşturmalarına karıştığını ve kendileri ile iş birliği yaparak bu suçlamalardan kurtulabileceğini söylediler. Yapılan telefon görüşmelerini herkesten gizleyen G.E. bankadan 400 bin lira çekerek Ayasuluk Cafe köşesindeki direğin yanına bıraktı ve parayı alan dolandırıcılar sırra kadem bastılar. Başından geçen olayı yakınlarına anlatan G.E. dolandırıldığını anladı.
Yaşanan bu olaydan 1 ay sonra G.E.’yi tekrar arayan dolandırıcılar, tekrar para istediler. Bu dakikadan sonra Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olaya dahil olarak, dolandırıcılarla G.E.’nin konuşmalarını takibe aldı. G.E. 8 milyon değerindeki olduğunu söylediği tarlasını satmış gibi dolandırıcılarla görüşerek aldığı 2 milyon lira olan kaporayı dolandırıcılara vermek için buluşma ayarladı. Parayı döviz olarak isteyen dolandırıcılar için kağıttan para desteleri hazırlandı ve bir torbanın içine konuldu. Daha önce olduğu gibi yine Ayasuluk Cafe köşesinde parayı almaya gelen dolandırıcılar, G.E.’den kamyondan inerek parayı direğin yanına bırakmasını istediler. Parayı söylenen noktaya bırakan G.E.’nin hemen ardından olay yerine beyaz bir taksi ile gelen zanlılar parayı almak için ilerledikleri esnada emniyet ekiplerini fark ederek kaçmaya başladı. Dolandırıcılardan birisi araç içerisinde yakalanırken koşarak kaçmaya çalışan diğer zanlı ise polisin elinden kaçamadı. Yakalanarak göz altına alınan İ.A. (23) ve H.G.’nin (43) soruşturması devam ediyor. Zanlıların kaçmaya çalıştığı emniyet ekiplerinin de zanlıları kovaladığı o anlar kameralara da yansıdı.
418 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim