• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

HAVUTÇULU KÖYLÜSÜ DİRENİNCE JES İÇİN VERİLEN ÇED OLUMLU RAPORU İPTAL EDİLDİ

Havutçulu da Doğa kazandı

Havutçulu Köyü’nde yapılması planlanan JES'e karşı yürütülen davada yerel mahkeme ''ÇED  olumlu'' raporunu iptal ETTİ. Bu KARARLA HAVUTÇULU Köyünde yapılması planlanan, jeotermal kaynak arama projesi hakkında yürütülen davada ÇED olumlu raporu iptal edilmiş oldu. Bu davaya Havutçulu halkı başta olmak üzere Çamlık ve Gökçealan dan toplam 11 kişi müdahil olmuştu. Dava Selçuk Belediyesi tarafından tek dosyada toplanmıştı.
Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bundan iki yıl önce Havutçulu halkıyla birlikte başlamış olduğumuz "JES İstemiyoruz" mücadelemiz bugün itibariyle ilk derece mahkemesinden almış olduğumuz tebligat dahilinde olumlu sonuçlanmıştır. Bu sayede JES’lere ilişkin bilirkişi raporları doğrultusunda ÇED raporunun olumlu olması reddedilmiştir. Bu şekilde ilk aşamayı hem halk ile hem muhtarlarımız ile birlikte hem de belediyemiz ile birlikte hareket ederek olumlu sonuçlandırdık. Bundan sonra da JES’lere ilişkin bakış açımız da doğru yerde olmadığı sürece aynı şekilde olacak. Topraklarımız için, zeytinimiz için, incirimiz için topraklarımızın korunması adına bir arada mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda hem muhtarımıza hem de bizimle birlikte aynı görüşü savunan Havutçulu halkına, çevredeki tüm köy halklarına ve sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyoruz.''dedi
Bu gün görüşme fırsatı bulduğumuz Havutçulu muhtarı Remzi Eryılmaz ''bu karar bizi çok memnun etti. Biz topraklarımızda zeytinler ,incirler olsun istiyoruz.Jeotermal kaynak arama projesi istemiyoruz. Bu dava süresince ve evveliyatında bizlere destek veren bütün herkese çok teşekkür ederim. Her zaman yanımızda olan Sayın başkanımıza, dava ya imzalarıyla müdahil olan Çamlık ve Gökçealan'lı dostlarımızı da çok teşekkür ediyorum'' dedi.
403 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim