• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Yaralı Deniz Kaplumbağasını Balıkçılar Farketti

“Caretta carettalar kumsala yuva yapmak için çıkabilir. Yuva yapmasına izin verilmeli”

Kuşadası’nda bir balıkçı su yüzeyinde hareketsiz şekilde yatan yaralı deniz kaplumbağası buldu. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “Caretta carettalar kumsala yuva yapmak için çıkabilir. Yuva yapmasına izin verilmeli” dedi
Kuşadası açıklarında balıkçı Levent Kaynak, su yüzeyine yaralı şekilde yatan yeşil deniz kaplumbağası buldu. Yaralı kaplumbağayı alan Kaynak, hemen Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) haber verdi. Yaralı kaplumbağayı teslim alan EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, acil müdahale gerektiğini fark etti. Sürücü, yaralı hayvanı Muğla’nın Dalyan ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) ile irtibata geçti. Yaralı kaplumbağa DEKAMER’e götürüldü.
CARETTA CARETTALARIN YUVA YAPMASINA İZİN VERİLMELİ Başkan Sürücü, “Bugünlerde su yüzeyinde caretta carettalar çiftleşirken denk gelinebilir. Denizle yakın ilişkisi olanlar bu konuda dikkatli olmalıdır. Çiftleşen kaplumbağalara kesinlikle yaklaşılmamalı, tekneyle giderken çarpılmalarını önlemek için dikkatli olunmalıdır. Caretta carettalar kumsala yuva yapmak için çıkabilir. Yuva yapmasına izin verilmeli ve yanına yaklaşılmamalı, ışık tutulmamalı ve mutlaka haber verilmelidir” şeklinde uyarıda bulundu.
216 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim