• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Kirazlı kiraz hasadı başladı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinin Kirazlı Mahallesi, adını aldığı kirazın hasadına başladı.

Kuşadası'nda Kirazlı Köyü'nde kiraz hasadı başladı ve bu durum fiyatlara yansıdı. Hasat dönemiyle birlikte pazarda kiraz fiyatları yarı yarıya düştü. Kiraz üreticileri, bu yıl istedikleri verimi elde edemediklerini belirtiyorlar.

Emel Uluçay (53), geçtiğimiz yıl istedikleri verimi alamadıklarını ifade ederek, "bu yıl bahçe ile pazar arasında geçen yıla göre önemli bir fiyat farkı olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz haftalarda pazarda kirazın fiyatı yüksekti, ancak Kirazlı Köyü'nde hasadın başlamasıyla birlikte fiyatlar düştü" dedi.   Kiraz üreticileri, girdi maliyetlerindeki artışa rağmen tüketicilerin daha ekonomik bir şekilde kiraz satın alabilmesine odaklandıklarını söyledi.

Kuşadası'ndaki Kirazlı Köyü'nde gerçekleşen kiraz hasadı, bölgenin turistik cazibesine de katkı sağlıyor. Hem yerli hem de yabancı turistler, taze ve lezzetli kirazları tadabilmek için bu köyü ziyaret ediyorlar.

Kaynak Linki = https://www.kusadasihaber.com.tr/haber/kusadasinda-kiraz-hasadi-basladi-4671?fbclid=IwAR3guOcWwgoryUvKLaVlFfXbkIuBvFDHdhqKb_fJh_gPGuKis4aiskeCXNA
255 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim