• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

EFES SELÇUK DAYANIKLI KENT KONFERANSI 17 AĞUSTOS'TA GERÇEKLEŞECEK

ÇALIŞMA GRUPLARI KURULACAK

Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı, ülkemizde ardı ardına yaşanan doğal afetlerin ve çeşitli sorunların birer toplumsal felakete dönüştüğü bu dönemde yeni bir başlangıcın ilk adımı olacaktır. Kentlerimizin afet risklerine karşı dayanıklı hale getirilmesi ve sürdürülebilir şekilde kalkınması için Efes Selçuk’u merkezine alan ve diğer kentlerimize yönelik bir yolculuğu başlatıyoruz. Amacımız, kentimizi bütünsel, katılımcı ve kapsayıcı biçimde dayanıklı kılmak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlayarak insan refahını artırmak.
 Efes Selçuk’un doğası ve toplumsal yaşamı deprem, yangın ve kuraklık gibi çevresel riskler kadar derinleşen ekonomik kriz ve artan sosyal risklerle karşı karşıya. Kentimizin çevresel, ekonomik ve sosyal risklere karşı dayanıklı kılınmasına ve sürdürülebilir şekilde kalkınmasına ihtiyaç var. Aynı zamanda tüm bireylerin ve sosyal kesimlerin refahını artırmak gerekiyor. Bu durum karşısında, kalkınmacı sosyal belediyeciliğin gereği olarak, Efes Selçuk’u risklere karşı korumak ve sürdürülebilir bir refah seviyesine ulaştırmak için bir vizyon ve yol haritasını hazırlamaya başlıyoruz.
Bu vizyonu, belediye öncülüğünde ve tüm paydaşlarımızın katılımıyla bilimsel, demokratik ve etkin bir yaklaşımı inşa ederek hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu sürece başta hemşerilerimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri, mesleki ve teknik uzmanları, işletmeler ile diğer kamu kurumlarını dahil olmaya davet ediyoruz. El ele vererek kentimizi daha dayanıklı, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir yer haline getirmeyi hedefliyoruz.
Konferans ile Efes Selçuk için Dayanıklı ve Sürdürülebilir Kent Vizyon ve Stratejisini hazırlamanın ilk adımını atacağız. Paydaşlarımızın katılımı ve katkısı ile mevcut durum değerlendirmesi yaparak kısa, orta ve uzun vadeli gerçekçi hedefler ve bunlara ulaşmak için faaliyetleri belirleyeceğiz. Bu vizyon ve stratejinin oluşturulması için Konferansta aşağıda detayları sunulan dört aşamayı hayata geçireceğiz. Konferansın ardından ulaşılacak sonuçlar ile Efes Selçuk için dayanıklılık temelli bir kalkınma platformu kurulacak ve hedeflenen faaliyetlerin hayata geçirilmesine başlanacak. Sürecin başarıya ulaşması için başta Belediyemiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın çabasını planlı, koordineli ve etkin kılacağız. Tüm süreçlerin bütünsel, katılımcı ve kapsayıcı şekilde yürütülmesini sağlayacak kalkınma platformu, düzenli olarak tüm paydaşlar tarafından yürütülen çalışmaları izleyecek, değerlendirecek ve şe…af şekilde hemşerilerimizi bilgilendirecek. Stratejinin ortaya koyduğu vizyonu ortak akıl ve çabalarımızla gerçekleştirmek yoluyla kentimizi ülkemize örnek bir yer haline getirmeyi öngörüyoruz. İyi bir örnek ortaya koyarak ülkemizin yerelden başlayarak daha dayanıklı, kalkınmış ve yaşanabilir olmasına katkı yapmayı da istiyoruz. 
187 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim