• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

ESGADER KURULDU

BAYAT EKMEKLER ÇÖPE GİTMEYECEK

ESGADER KURULDU
Selçuklu aşçılar bir araya gelerek Efes Selçuk Gastronomi ve Aşçılar Derneği'ni (ESGADER) kurdular. Tamamı Selçuklu aşçılardan oluşan dernek, hem mesleki anlamda birliktelik sağlamak hem de Selçuk'un lezzetlerine sahip çıkmayı hedefliyor. Başkanlığını gastronomi dalında onlarca ödülü olan Ramazan Adsız'ın yaptığı derneğin 50 üyesi bulunuyor.
SELÇUK'UN LEZZETLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Selçuk'ta gastronomi alanında bir boşluk olduğunu belirten ESGADER Başkanı Ramazan Adsız, "İlçemizde bulunan aşçı arkadaşlarımızın talebi doğrultusunda bu derneği kurduk. Hedefimiz zaman içinde kurslar da açarak, kalifiye eleman yetiştirmesine katkı sağlamak ve önemli lezzetlerimize sahip çıkmak. Örneğin çöp şiş için coğrafi işaret alıp, patentini Selçuk'a kazandırabiliriz. Açacağımız kurslarda ev hanımlarını da eğiterek, farklı lezzetleri tanıtmak ve yaymak istiyoruz" dedi.
BAYAT EKMEKLER ÇÖPE GİTMEYECEK
Gastronomi alanında tasarrufun da önemli olduğunu ve gıdaların farklı şekillerde değerlendirilebileceğini söyleyen Başkan Ramazan Adsız, "Yıllardır üzerinde çalıştığım bayat ekmeğin geri dönüşümünü Selçuk'ta özellikle ev hanımlarına öğretmek istiyorum. 1 yılda yaklaşık 40 üniversite yapabilecek kadar ekmek bayat olduğu için çöpe gidiyor. Hem bu israfı önlemek hem de bundan farklı lezzetler üretmeyi herkesle paylaşmak istiyorum. Bu konuda 6 yıl çalıştım ve bir kitap hazırladım. Bu tasarruf modelinin de Selçuk'tan ülkemize yayılması en büyük dileğim. Bu anlamda kurumlarla işbirliği içinde kurslar açıp bu bilgileri paylaşmak istiyoruz" dedi.
TANITIM YEMEĞİ DÜZENLENİYOR
Derneğin tanıtımı için bir yemek düzenleyeceklerini de belirten Başkan Ramazan Adsız, "Bugün Tandırcı Deniz Restaurantta bir akşam yemeğimiz olacak. İlçe yöneticilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini davet ettik. Burada hem derneğimizi tanıtacağız hem de hayata geçirmek istediğimiz projelerimizi anlatacağız" şeklinde konuştu.
151 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim