• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Ağaçların Yerini Tente Şemsiyeler Aldı

19 ağaç, bile isteye bu proje uğruna kesildi

Ağaçların Yerini Tente Şemsiyeler Aldı
2023 yılı Kasım ayı içinde 19'a yakın ağaç Selçuk Belediyesi tarafından kesilerek, bugünkü ismi Ata Meydanı olan alan, fotoğraftaki son görünümüne kavuştu.
Ağaçları kesen belediye, esnafların güneşten korunması için yerlerine tente şemsiyeler bıraktı.
Hangi şemsiye veya tente, bir ağacın sağladığı gölgeyi, oksijeni ve estetik değeri tam anlamıyla yerine koyabilir? Soruyorum değerli Selçuklulara, hangi şemsiye veya tente bir ağacın yerini alabilir? Bir ağacın gölgesinde hiç dinlenmediyseniz, bunu anlamakta çok güç olabilir.
Modern parklara ve meydanlara elbette sahip olmalıyız. Ancak modernleşme, bir ağacı yok etmek olabilir mi? Yaklaşık 19 ağaç, bile isteye bu proje uğruna kesildi. Ağaçlar kesilmeden de bu alan modernleştirilemez miydi?
Atamızın adını taşıyan bu meydan, içindeki ağaçlarla kalsaydı, Ata ismi daha anlamlı olmaz mıydı?
Bir ağaç için Atatürk'ün doğaya olan sevgisi ve çevreye olan duyarlılığına dair anlatılan bir hikaye oldukça bilinir. Atatürk, Yalova'da bulunan ve günümüzde "Yürüyen Köşk" olarak bilinen köşkü, yanındaki çınar ağacının dallarına zarar gelmemesi için raylar üzerinde birkaç metre kaydırılmasını istemiştir. Bu olay, Atatürk'ün doğaya ve çevreye ne kadar değer verdiğini gösterir. İsmiyle yaşattığımız Atamızın fikir ve düşünce yolunu çıkar yolumuz yapıp, üstüne Atayı etiket yapmak bir vatandaş olarak beni üzüyor doğrusu.
Bütün mesele ağaç mı diye düşünebilirsiniz; asıl mesele kesilen ağaçların normalleştirilmesi aslında. Sonra ki dönemlerde gelecek olan şehrin idarecileri, her kestiği ağaçta "Onlar da 19 ağacı kesmişti" diyerek, belki de bir ağacın kesilmesini normal göstermeye çalışacaktır.
Doğa bizim evimizdir, ağaçlarımızı ciğerlerimizmiş gibi korumak her vatandaşın görevidir. Bu yazdıklarım, karşı görüşte olanlara misilleme değil, birlik olmak için bir başlangıç olsun. 
kaynak 

selcuk.efes.haber

184 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim