• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

AFAD'dan Vatandaşa Çağrı

Yangın Tehlikesine Karşı Açık Alanlarda Ateş Yakmayın

Türkiye, ardı ardına gelen yangın haberleriyle sarsılmaya devam ederken, yangınları önlemeye yönelik çalışmalar da hız kesmeden sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği bir mesajla açık alanlarda ateş yakılmaması gerektiği ve ateş yakanların 112’ye bildirilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
Ülkenin dört bir yanından gelen yangın haberleriyle mücadele eden Türkiye’de, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) de yaptığı açıklamada yangınların yüksek hava sıcaklıklarından kaynaklandığını belirterek vatandaşlardan hassasiyet göstermelerini istedi. OGM’nin ardından AFAD da vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği uyarı mesajıyla dikkatleri bir kez daha bu kritik konuya çekti. Mesajda, "OGM'ye göre; 10 gün sürecek sıcak hava şartları nedeniyle vatandaşlarımızın açık alanda ateş yakmaması, yakanları uyarması ve 112’ye haber vermesi rica olunur" ifadelerine yer verildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve yer yer 40 dereceyi aşacağını duyurdu. Bu bağlamda, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde olacağı belirtildi.
kaynak
68 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim