• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Bağımsızlığımızın sembollerinden biri olan İstiklal Marşımızın kabulünün 94. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda bir tören düzenlendi.

İstiklal Marşımız 94 Yaşında

Bağımsızlığımızın sembollerinden biri olan İstiklal Marşımızın kabulünün 94. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda bir tören düzenlendi. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel’in de katıldığı törende Fatma Günay Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan program büyük beğeni topladı.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay, İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gönen, İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölüm Başkan yardımcısı Doç. Dr. İrfan Akkoç, İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Murat Ekici, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Orhan Karagüzel İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü sebebiyle düzenlenen törene katılan isimler arasında yer aldı.

Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Fatma Günay Okulu Müdürü Mehmet Demirci bir konuşma yaptı. Demirci yaptığı konuşmada İstiklal Marşı için yarışma açılmasının ardından geçen süreci anlattı.

            Ardından kürsüye gelen Selçuk Kaymamı Ayhan Boyacı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kurtuluş Savaşı’nın başlamasından İstiklal Marşı’nın yapılmasına kadar gelen süreci özetledi. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan Boyacı; “Türk milletinin o günlerdeki ıstırabına, acısına tercüman olan o büyük şair bütün mısralarında ülkenin içinde bulunduğu acıklı günleri en iyi şekilde dile getirmiştir” dedi.

Kaymakam Boyacı’nın konuşmasının ardında Selçuk’ta okullar arası düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Bülent Cinel de yarışmada ilkokullar arasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

            İstiklal Marşı ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından İstiklal Marşı Oratoryosu ve Bir Marşın Doğuşu adlı tiyatro oyunu Fatma Günay Okulu öğrenciler tarafından sergilendi. Büyük beğeni toplayan oratoryo ve tiyatronun ardından İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni son buldu.

 KAYNAK Selçuk Bld. Basın Bürosu



383 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim