• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Elini kullanmaya başlayan Türkan, nakledilen parmağını da hissetmeye başladı. Ameliyatla ilgili, bilgi veren Prof. Dr. Tosun, “Atardamar, toplardamar ve his veren sinirler, mikroskop altındaki dört saatlik operasyonla dikildi. Damarlar 1.5 milimetre

stanbul’da bir marangoz atölyesinde çalışan üç çocuk babası Ömer Türkan (34), yaklaşık bir ay önce sağ elini makineye kaptırdı. Türkan’ın kopan üç parmağından ikisi yerine dikilse de işlevini yerine getiremedi. Sağ elini kullanamayan Türkan, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Hastanenin Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun ve ekibi, Türkan’ın sol ayağının ikinci parmağını sağ elinin başparmağına başarılı şekilde nakletti.

‘Sigara içmiyor olması oldukça önemliydi’

Elini kullanmaya başlayan Türkan, nakledilen parmağını da hissetmeye başladı. Ameliyatla ilgili, bilgi veren Prof. Dr. Tosun, “Atardamar, toplardamar ve his veren sinirler, mikroskop altındaki dört saatlik operasyonla dikildi. Damarlar 1.5 milimetre çapındaydı. Hastanın genç olması, sigara içmemesi parmağın dikilen bölgeye uyumu açısından oldukça önemliydi. Hastamızın parmağında his var.

Cumhuriyet’in haberine göre, Ömer, fizik tedaviyle parmağını tam anlamıyla hissedecek ve kullanabilecek. İlerleyen dönemde ayağından alacağımız bir başka parmağı işaretparmağına nakledeceğiz. Şu an her şey yolunda” diye konuştu.

kaynak gundemotuzbes.com                17/03/2015



573 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim