• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun ilk adımı olma açısından önemine değinen Başkan Bakıcı, böylesine önemli bir günü gençliğe armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı zamanda bu cumhuriyeti de gençliğe emanet ettiğinin altını çizdi.

 “Gençlik güzel olan her şeydir. En çok da umuttur” diyen Başkan Bakıcı, gençlere karşı büyük sorumlulukları olduğunu da unutmadığını dile getirdi.

Gençlik Umuttur

Birçok dönüm noktasıyla dolu tarihimizde 19 Mayıs 1919’u ayrı bir yere koymak lazım diye düşünüyorum. 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı tarihtir. Ulu Önder’in Türk Ulusu’nun kaderini çizmeye ant içtiği gündür. Bugünün gençlik bayramı olarak kutlanması adeta Gazi Mustafa Kemal’in bu ülkeyi gençlere emanet ettiğinin en sağlam göstergesidir. Ülkenin kaderinin temel hatlarının çizildiği bu günün, bu ülkenin gençliğine armağan edilmesi oldukça anlamlıdır. Bu yüzdendir ki; Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı’nın başlarında; “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” demiştir.

Her zaman gençlerle beraberdi

Mustafa Kemal’i lider yapan şartların O’nun gençliğinde oluşmaya başladığını belirten Başkan Bakıcı; “Atatürk her zaman gençlerle beraberdi. Kendisi henüz gençken imkansızlıklar içinde daha aydınlık yarınların hayalini kurmuştu. Genç yaşta askerlik mesleğini seçip bu toprakların gençleri ile birlikte, bu topraklar için savaşmıştı” dedi.

Gençlerimize örnek olmak zorundayız

“Her daim yolunu takip ettiğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi gençlerimize önem verdiği gibi biz de gençlerimize önem vermek zorundayız” diyen Başkan Bakıcı; “Her zaman söylediğim gibi biz gençlerimize her davranışımızla örnek olmak zorundayız. Biz bu kenti yönetirken kimseden bize kalan bir mirası değil, gençlerimizden aldığımız emaneti yönettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Gençlik umuttur, heyecandır

Başkan Bakıcı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için yayınladığı mesajı şu sözlerle bitirdi; “Her şey gençliktedir. Umut, heyecan, yarın. Biz gençlerimize örnek olarak, onların yarınlarını hazırlamalıyız. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, gençlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

 



395 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim