• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Selçuk Belediye sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi.

Belediye Hastane El Ele

Selçuk’ta  bir ilk daha

Selçuk Belediye sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi. Kurumalar arası işbirliğinin önemini her fırsatta dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Devlet Hastanesi ile imzalanan “Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri” protokolüyle bunu bir kez daha göstermiş oldu.

Kamu Hastaneler Kurumu İzmir Güney Sekreterliği Selçuk Devlet Hastanesi ile Selçuk Belediyesi arasında imzalan protokolde kurumlar arası işbirliğinin önemi ortaya konuldu. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Selçuk Devlet Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzm. Dr. Murat Samsa’nın imzaladıkları protokol çerçevesinde ilçenin dört bir yanında hasta, yaşlı, engelli, kronik rahatsızlığından dolayı bakıma muhtaç kişilere “Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri” verilecek.

“Selçuk’un yardım eli” vatandaşların hizmetinde

Selçuk Devlet Hastanesinin başlattığı “Evde Sağlık Hizmetleri”ni daha kapsamlı hale getirmek ve birimi güçlendirmek adına Selçuk Devlet Hastanesi ile protokol imzaladıklarını belirten Başkan Bakıcı, bu kapsamda bakıma muhtaç vatandaşların sağlığı ile birlikte bütün ihtiyaçlarının karşılanacağını kaydetti. Selçuk Belediyesi olarak bu konuda “Selçuk’un yardım eli”  sloganıyla geniş bir platform oluşturduklarına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bundan sonra ilçemiz sınırları içerisinde bakıma ihtiyaç duyulan hemşerilerimizin sağlık ihtiyacının yanında barınma koşullarının iyileştirilmesi, giyinme, yiyecek ve kişisel bakım ihtiyaçları bir bütün olarak hastanemiz ile işbirliği içerisinde karşılayacağız” dedi.

Hizmette bütünlük sağlanacak

Bu birlikteliğin hem personel, hem de araç gereç donanımı açısından müştereken gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Bakıcı; “Bu şekildeki bir faaliyetin daha sağlıklı nesillerin ortaya çıkması ve bakım ihtiyacı olan vatandaşlarımızın, insanımızın sahiplenilmesi açısından büyük bir fayda getireceğine inanıyorum. Bu anlamda imzalamış olduğumuz bu işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye desteğiyle sosyal ihtiyaçlar da karşılanmış olacak

Selçuk Devlet Hastanesi olarak 2011 yılında evde sağlık hizmetlerini başlattıklarını, bu hizmet ile birlikte ilk olarak yaklaşık 50 hasta ile başladıklarını ifade eden Selçuk Devlet Hastanesi Başhekimi Kardiyolog Uzm. Dr.  Murat Samsa,   2015 yılında ise yaklaşık 250 hastaya hizmet verdiklerini söyledi. Selçuk Devlet Hastanesinde yaşlı sağlığına yönelik yoğun bakım ünitesini yeniledikleri bilgisini veren Samsa; “Biz sağlık yönünden zaten hastalarımızı memnun etmeye çalışıyorduk. Eksik olan bir kısmımız vardı, sayın başkanımızın da katkılarıyla bu kısmı da tamamlıyoruz. Çünkü hastaların sosyal ihtiyaçlarını biz karşılayamıyorduk ”dedi.

 

Bakıcı’ya teşekkür

Selçuk Belediye Başkanlığının verdiği destek ve imkanlar doğrultusunda hastaların evdeki sosyal imkanlarını da iyileştirme çabası içerisinde olacaklarını söyleyen Uzm. Dr. Samsa , “Hastalarımızın daha sağlıklı, daha konforlu ve daha uzun yaşamaları için belediyemizle beraber güzel bir projeye imza atıyoruz. Bu konuda başta Belediye Başkanımız Zeynel Bakıcı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 



441 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim