• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Selçuk Şubesi ESKİ FOÇA DOĞA VE KÜLTÜR YÜRÜYÜŞÜ

ESKİ FOÇA  DOĞA VE KÜLTÜR YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 21 Şubat 2016

Faaliyet hakkında: 
Yolumuz uzun olduğu için yolda kahvaltı için durmayacağız. İsteyenler evde isteyenler de buluşma noktamız olan ADD Ahmet Ferahlı Parkında yapabilirler. Yürüyüşümüz Helenistik dönem Tümülüsden başlayacak ve Arkeik döneme ait şehir duvarını takiben devam edecek. Daha sonra Yeldeğirmenleri ziyaret edilip eşsiz foça manzarası eşliğinde Antik Tiyatroya inilecek ve yürüyüşümüzün ilk bölümü tamamlanmış olacak. Öğlen yemeği ve alışveriş için Eski Foça şehir merkezinde serbest zaman verilecek. Daha sonra tarihi yarımada da Beşkapılar Kalesi ve Kybele Kutsal Alanı ziyaret edilecek. Yürüyüşümüz İngiliz burnunda fotoğraf çekimi ile son bulacak. Yürüyüşün rehberliğini daha önce Foça kazılarında uzun süre görev yapmış olan Restoratör - Heykeltıraş Sinan İlhan yapacak.


Eski Foça hakkında: 
(Phokaia) ; İon yerleşimlerinin en önemlilerinden biriydi. Bugünkü batı uygarlığının temelleri, İ.Ö. 6. yüzyıl'da İonya'da atıldı. Dönemin İonya'sı felsefe, mimarlık ve heykeltraşçılıkta öncü oldu.Phokaia'lı Telephanes (İ.Ö. 5.yy) Pers saraylarını yapıtları ile donaymış bir heykeltraştı. Theodoros (İ.Ö. 4.yy) ünlü bir mimardı. İ.Ö. 494 yılındaki "Lade Deniz Savaşı"nı yöneten komutan Dionysos Phokaia'lıydı. Bu komutan da ismini mitolojinin en büyük kahramanlarından "Şarap Tanrısı" Dionysos'tan alıyordu.

Yürüyüş mesafesi: Yaklaşık 8 uzunluğundaki rotamız patika ve tarihi yolları kapsıyor. Uzunluk ve süre değişkenlik gösterebilir.

Hava Durumu: https://www.meteoblue.com/tr/hava/tahmin/hafta/foça_türkiye_314903

Uyarılar: Rehber gerekli hallerde faaliyette değişiklik yapabilir. 

Gerekli malzemeler: Daha rahat bir yürüyüş için ayak bileğinizi kavrayan sert tabanlı bir ayakkabı tercih etmenizi, ayakkabınız yetersiz ise ayak zedelenmelerine karsı çift çorap giymenizi, baton bulundurmanızı, mevsim koşullarına uygun (bere, eldiven, yedek çorap, polar mont, yağmurluk tozluk) giyinmenizi tavsiye ederiz. Yanınızda getirdiğiniz bütün eşyalarınızı içine alacak büyüklükte (orta boy) bir sırt çantası isinizi görecektir. Çantanızda kişisel eşyalarınız haricince fener ya da kafa lambası, düdük, 2 litreye yakin su, günlük yiyecekleriniz ve yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak isin fındık, kuru uzum, kuru kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Buluşma yeri ve zamanı:
Saat 08.00’da Otogar karşısındaki ADD Ahmet Ferahlı Parkından hareket edeceğiz. Hareket saatinden önce gelirseniz dinlenmeye ve kahvaltı yapmaya zamanınız olur.

Başvuru ve iletişim:
Katılım için: Zehra Taşdöven
Telefon: 0536 491 24 21
E-posta: selcukzirve@hotmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/groups/zirveselcuk/
Facebook English: https://www.facebook.com/groups/zirvemountaineeringselcuk/
Facebook Bisiklet: https://www.facebook.com/groups/zirveselcukbisiklettakimi
Twitter: https://twitter.com/#!/ZirveSelcuk
Web site: http://www.zirvedagcilik.net/
Mailgrup: zirvedak@yahoogroups.com (Üye olmak için zirvedak-subscribe@yahoogroups.com adresine boş bir mail atmak yeterlidir)

1618 sayılı yasa kapsamına giren etkinliklerimiz A-6019 noluTursab belgeli, A grubu Tursab Acentesi güvencesi ile yapılmaktadır.

559 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim