• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Başkan Bakıcı göçmenlerin yemeğine katıldı

Konuşan, özgür, demokratik bir toplum için dernekleşme şart

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk Efes Rumeli GöçmenleriDayanışmaDerneği tarafından düzenlenen 5. Rumeli Göçmenleri Dayanışma Yemeği’ne katıldı. Toplumsal hayatta ve bireylerin sosyalleşmesinde dernekleşmenin çok önemli bir unsur olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı; “Rumeli Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalara imza atmanın yanı sıra Selçuk’ta önemli bir toplumsal örgüt haline gelmiştir” dedi.

Demokrasi için sivil toplum örgütleri gelişmeli

Sivil toplum kuruluşlarının bireylerin kendini ifade etme, kendi ile aynı fikir, aynı amaç doğrultusunda çalışan kişileri bir araya getirme açısından önemli yapılar olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Konuşan, özgür, dinamikleri güçlü bir toplum istiyoruz. İşte o dinamikleri güçlü toplumun ana örgütlenmelerinden bir tanesi de teşkilatlanmış bir örgütlenme yapısıdır” dedi.

Dernekler siyasetten uzak durmalı

Derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının asıl işlevlerini yerine getirebilmeleri için herhangi bir siyasi bir yapılanma içerisinde olmamaları gerektiğinin altını çizen Başkan Bakıcı; “Dernekler, sivil toplum kuruluşları kendi işlevlerinin dışında siyasal anlamda bir çalışma içerisinde olmamalıdır. Önemli olan derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının toplumsal gelişmeye, kalkınmaya, refaha giden, özgürleşmeye giden, demokratikleşmeye giden bir süreci yaşatma gücünü kendinde bulmalarıdır.Ben bu anlayışın Rumeli Göçmeleri Derneği’nde önemli bir şekilde vücut bulduğunu görüyorum” dedi. Başkan Bakıcı bu duyarlılıklarından ve yaptıkları hizmetlerde dolayı Selçuk Efes Rumeli GöçmenleriDayanışmaDerneği Başkanı Ali Akyüz veyönetim kurulu üyelerini kutladı.

Belediye başkanlarının kentlere hizmet etmenin yanı sıra sivil toplum örgütlerine destek olmak gibi önemli bir işlevinin de olduğunu belirten Başkan Bakıcı;  Rumeli göçmenleri derneğinde olduğu gibi tüm sivil toplum kuruluşlarına desteklerimizi bu bağlamda yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. 

467 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim