• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

ÇİN İZMİR BAŞKONSOLOSU’NDAN BAŞKAN BAKICI’YA DOSTLUK ZİYARETİ

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Gaochao Su, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya dostluk ziyaretinde bulundu.

İzmir Başkonsolosu Gaochao Su’nun ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı Çin ile ilişkilerin daha da iyiye gideceğine vurgu yaptı.

Çinli ziyaretçiler Efes’i görmeden gitmezler

Selçuk’un hem dünyaca ünlü turizm yerleri, hem de Çinli turistlerin uğrak yeri olduğuna dikkat çekenÇin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Gaochao Su; “Çinli vatandaşlarımız Türkiye’ye geldiklerinde Efes’i mutlaka ziyaret ederler. Efes, Türkiye ve Çin halkı arasındaki dostane ilişkilerine çok katkıda bulundu. Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğunun İzmir’de açılmasından sonra bu dostane ilişkiler daha da ileriye götürüldü.Özellikle geçen sene Türkiye’yi ziyaret eden Çinli turistlerin sayısının arttığını gördük. Çin ve Türkiye arasındaki siyasi, ticari, kültürel ilişkiler hızla gelişiyor.Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Dostluk ilişkileri bizim için çok önemli

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosunu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı;“Çin Halk Cumhuriyeti ve Selçuk arasında güzel ilişkiler kuruluyor ve gittikçe de gelişiyor. Bu dostluğu daha da arttırmaya yönelik başkonsolosumuzun bir ziyareti oldu. Başkonsolosumuzun ifade ettiği gibi gerçekten son dönemlerde Çin’den Türkiye’ye doğru turist akını var. Türkiye’ye gelen turistlerin tamamı da Efes’e geliyor. Selçuk’u ziyaret ediyor ve biz bunu çok önemsiyoruz” dedi.

Selçuk’taki Çinli sayısı gittikçe artacak

Bu şekilde bir yakınlaşma ve birlikteliğin Selçuk’taki Çinli ziyaretçi sayısında gittikçe artacağına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bunun da sonuçlarının halkımız açısından ilçemiz açısından bölgemiz açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. Kendilerini tekrar burada görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyorum ve bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum ” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Gaochao Su’ya Artemis heykelciği hediye ederken İzmir Başkonsolosu da Başkan Bakıcıya Çin’e özgü bir hediye takdim etti.

412 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim