Selçuk Belediyesi Kamu kurum ve kuruluşlarının e- devlet uygulamalarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen 13. e-TR Ödül Töreni TBMM Toplantı Salonu’nda düzenlenen bir törenle verildi. Törende “Küçük Ölçekli Belediyeler Kategorisinde” finale kalan Selçuk Belediyesi “Mobil Belediyecilik Uygulamaları” ile ödüle layık görüldü.
Ödül Töreni TBMM Tören Salonu’nda
TBMM Tören Salonu’nda düzenlenen 13. eTR Ödül Törenine Selçuk Belediyesi’ni temsilen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, başkan yardımcısı Yılmaz Çırak ve belediye çalışanları katıldı. Beş kategoride verilen 13.eTR Ödülleri için 422 proje başvurusunda finale kalan 26 kamu ve yerel yönetim kurumu tarafından yönetilen e- devlet projeleri yarıştı. Ödül töreninin açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Ekonomi Yuvarlak Masası Başkanı Esin Güral Argat yaptı. Finale kalan 26 projenin tanıtımının yapılmasının ardından TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç, Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Vodofone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın e- devlet uygulamaları ve bu uygulamaların önemi ile ilgili konuşmalar yaptılar.
Birincilik ödülü çalışanlarımızındır
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın elinden aldığı ödül töreni sonrası bir açıklama yapan Başkan Bakıcı; “Hizmeti vatandaşın ayağına götürmenin, mobil uygulamalarla zaman ve kaynak tasarrufu sağlamanın önemine değinerek; “ 13. e Türkiye ödülleri Bilişim sektörünün gelişimi ve teknolojisini belediyeciliğe yansıtmak, akıllı belediyecilik uygulamalarını başlatmak çok önemli. Selçuk bu konuda mesafe aldı. Son yaptığımız projelerle bunu hak ettiğimize inanıyorum. Bunun alt tabanı da vardı. Bundan önceki çalışmalarda destek veren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Var olanı ileriye taşımak esastır, bu düşünceiçerisinde biz bunu başardık” dedi.
Mobil belediyecilik uygulamaların vatandaşlar kadar kurum için de önem arz ettiğini belirten Başkan Bakıcı; “Engelli, hasta ve yaşlılar olmak üzere belediyemizin hizmetlerini tüm vatandaşlarımızın ayağına getirmek istiyoruz. Ayrıca bütün mal ve hizmetlerimizi kontrol altında tutmak, gelirlerimizi, harcamalarımızı kontrol altında tutmayı amaçlıyoruz. İşte bu ödül akıllı belediyeciliğin en iyi uygulamalarından biri olan Selçuk Belediyesi’ne verilen bir ödüldür. Bu anlamda da emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Esas ödül onlarındır” dedi.
Mobil Belediyecilik Uygulamaları
Selçuk Belediyesi Mobil Belediyecilik Uygulamaları ile 13. e-devlet Ödül Töreni’nde finale kalan Küçük Ölçekli Belediyeler arasında ipi göğüsleyerek birinci oldu. Hizmeti vatandaşın ayağına götürmek amacıyla düzenlenen mobil belediyecilik uygulamalarının temeli vatandaşlarla yapılan anketlere dayanıyor. Vatandaşla yapılan anketlerde 65 yaş üstü, sağlık durumu her an sokağa çıkmaya elverişli olmayan, engelli vatandaşların belediye hizmetlerine erişmesinde yaşanan zorluklar hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi zorunlu kılmıştır. Zaman ve kaynak tasarrufu da sağlanan mobil belediyecilik uygulamaları ile borç sorgulama, borç ödeme, şikayet başvurusu, belediye hizmetleri ile ilgili bilgi alma, anket gibi uygulamalarla etkin ve verimli hizmet verilmesi amaçlanıyor.