• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Selçuk’ta Ramazan ayı birlik ve beraberlik içerisinde geçiyor

İftar Sofraları Selçuk’un her yerinde

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde geçmesi için çalışan Selçuk Belediyesi, yine yüzlerce Selçuklu ve köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşları iftar sofralarında buluşturdu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da orucunu hem Selçuk merkezde hem de köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar ile birlikte açmaktan son derece memnuniyet duyduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, iftar sofralarında aynı zamanda vatandaşlar ile bütünleşmeyi sağladıklarını da kaydetti.

Selçuk Belediyesi Mübarek Ramazan ayının ilk Cuma gününden itibaren Aslanlı Havuz yanında Selçukluları iftar sofralarında buluştururken, aynı zamanda köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşları da unutmadı. Bugüne kadar Havutçulu, Çamlık,  Gökçealan, Acarlar, Sultaniye, Barutçu ve Zeytinköy Mahallelerinde verilen iftar yemekleri ile birlikte Selçuk merkezde de Aslanlı Havuz yanında verilen iftar yemeği ile birlik ve beraberliği sağlayan Selçuk Belediyesi, bu dayanışmayı her yıl devam ettirecek. Her akşam bir mahallede verilen iftar sofrasına katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, ayrıca iftar sonrası mahalle sakinleri ile sohbet edip, onların taleplerini alıyor.

Dayanışma ve bütünleşmeye vesile oluyor

Göreve geldiği yıldan bu yana Selçuk’ta Ramazan ayında kurulan İftar sofralarını bu yıl yeni mahallerde de devam ettiren Başkan Bakıcı, vatandaşlar ile yakından ilgilenerek onların taleplerini de tek tek inceliyor. Vatandaşla ile birlikte bir bütün olarak iftar açmanın mutluluk verici olduğunu ve bunun aynı zamanda büyük bir minnet olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Selçuk halkı büyük bir ilgi gösteriyor. Hep birlikte iftarlarımızı yapıyoruz. Selçuk halkının da buna alıştığını görüyoruz. Ayrıca köylerimiz de iftarlarımızı veriyoruz ve böylece Ramazan ayında da hep birlikte bütünleşmiş oluyoruz. İslam olarak, Müslüman olarak bu gibi yardımlaşmayı, dayanışmayı, bir arada olmayı vesile kabul ediyoruz.  Ramazan ayında halkımızı mutlu görmek bizi de mutlu ediyor” diyerek bu etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.

Başkan Bakıcı ayrıca 27 Haziran Pazartesi İstasyon Meydanında gerçekleştirilecek olan İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun  “Tasavvuf Müziği ve İlahiler” etkinliğinde Selçuklularla birlikte yine “gönül bağı” kuracaklarını belirtti.

İftar programlarında ayrıca Kur’an- ı Kerim ziyafeti ve Selçuk Belediyesi Sanat Evi sorumlusu Murat Gezer’in ney dinletisi de Ramazan ruhuna uygun olarak iftar programına eşlik etti.

 

 

467 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim