• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Motosikletli terörüne tepkiler büyüyor

cadde ve sokaklarında tehlikeli hareketlerde bulunan motosikletli trafik canavarları kendi canlarını ve halkın canını hiçe sayıyor.

Geçtiğimiz günlerde ‘’Selçuk sınırları içerisinde saat fark etmeksizin gece yarısı ya da sabaha karşı süratli, sorumsuz ve alkollü motosiklet sürücüleri, egsozları rahatsız edici bir biçimde ses çıkaracak şekilde modifiye ettikleri motorları ile ciddi tehlike arz ediyor. Selçuk cadde ve sokaklarında tehlikeli hareketlerde bulunan motosikletli trafik canavarları kendi canlarını ve halkın canını hiçe sayıyor. Yıllardan beri süren bu durumun hala son bulmamış olması Selçukluları çileden çıkartıyor.

Selçuk’ta vatandaşların ve esnafın, son derece rahatsızlık duyduğu bu duruma Selçuk’ta ki yetkililerin ilgisiz kalmasından dolayı çareyi BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) şikayet dilekçeleri göndermekte arıyor. Çocukları,eşleri,arkadaşları ve aileleriyle sokakta yürümeye korkar olan Selçuklular, bu durumun bir an önce çözüme kavuşması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirterek imza kampanyalarına katılmaya ve şikayet dilekçeleri göndermeye devam ediyor.’’ şeklinde bir haber yaparak Selçuklu vatandaşların bu sorumsuz motosikletlilerden aşırı derecede rahatsız olduğunu ve bu konuya acilen çözüm getirilmesi isteklerini dile getirmiştik. Selçuklu vatandaş ve esnaflar BİMER’e ( Başbakanlık İletişim Merkezi) şikayet dilekçelerini göndermeye devam ediyor.

Bu konuyu Selçuk esnaflarından ve belki de sorumsuz motosikletlilerden en fazla etkilenen Anton Kallinger caddesi üzerinde bulunan Ziryab Cafe & Bistro’nun işletmecisi Ali Doyran ile konuştuk. Ali Doyran gazetemize verdiği röportajda ‘’2015 yılında İstanbul’dan tamamen ayrılarak sessiz, sakin ve huzur dolu küçük bir ilçe olarak gördüğüm Selçuk’a yerleşerek bir cafe açtım. Henüz Selçuk’ta ki yaşamımın 1. Senesindeyim. Selçuk’a şöyle dışarıdan bir gözle baktığımda buranın çok şirin ve Türkiye’nin
nadir ilçelerinden birisi olduğunu düşünüyorum, ama bu motosiklet olayının ilçemizi çok kötü etkilediğini ve bununla mücadele etmek için elimden geleni her zaman sonuna kadar yapacağımı, bu ilçede yaşayan ve bu ilçeyi seven birisi olarak bunu görev edindiğimi söylüyorum. Bu güzelim turizm ilçesinin sorumsuz motosikletliler tarafından adeta işgal edildiğini gördüm ve yetkililere bu durumun çözülmesi için defalarca müracaat etmeme rağmen duruma müdahale edilmediğine bizzat şahit oldum. Ben neredeyse tüm gün cafedeyim. Gün boyunca özellikle gecenin geç saatleri olanları kendi gözümle görüyor kendi kulağımla duyuyorum. İnsanların motosikletli trafik canavarları tarafından ezilmesine ramak kaldığına onlarca kez şahit oldum ve her gün olmaya da devam ediyorum. Bu durumun durdurulması için illa bir insanın yaralanması ya da hayatını kaybetmesi mi gerek ? Bu trafik canavarları sadece insanların canına değil hayvanlarında canına kastetmekte, geçtiğimiz haftalarda gözümün önünde iki kediye çarpıp öldürdüler, yine her gün onlarca hayvan ezilme tehlikesi atlatıyor. Hal,hareket ve davranışları normal olmayan bu şahıslar hem ses hem de çevre kirliliği yaratıyor. İnsanları gürültüyle yeterince rahatsız ettikleri yetmezmiş gibi sözlü tacizde de bulunuyorlar.  Bu sorumsuz sürücüler polise şikayet edilemeyeceklerini bildikleri için oldukça rahatlar. Çünkü bir çoğunun plakası yok, plakası olanlarınsa ya görünmeyecek şekilde kıvrılmış ya da üzeri kapatılmış. Yani plakası olmayan bir aracı polise nasıl şikayet edebilirsiniz ki ?  Yıllardan beri Selçuk’ta yaşayan insanların bir kısmı bu duruma tepkisiz kalmakta, yani bu durum normalleşmiş gibi, fakat Selçuk’a yeni gelen dışarıdan bir göz olarak bunu gözlemlediğimdeyse inanılmaz derecede rahatsızlık verici. Selçuk küçük bir ilçe, burada motosiklet tabii ki bir ihtiyaç, yani her yere arabayla gidip gelmek zaten mantıksızlık. Sakın yanlış anlaşılmasın benim veya diğer vatandaşların herhangi bir motosiklet düşmanlığı yok. Bende motosiklet sürücüsüyüm ama motosikleti amacına uygun ve her türlü güvenlik önlemimi alarak hız sınırlarını aşmadan ve kimsenin canını tehlikeye atmadan kullanıyorum. Selçuk’ta bu şekilde kurallara uygun motosiklet kullanan bir çok insan var, benim ve diğer vatandaşların bu sürücülere hiçbir tepkisi yok. Bu durumdan aşırı derecede rahatsızlık duyan bizler bu konu hakkında gereğinin yapılması için BİMER’e şikayet dilekçelerimizi göndermeye devam ediyoruz. Eğer sizlerde bu konudan rahatsızsanız sizde BİMER’in web sitesi üzerinden bu konu hakkında şikayetinizi kolayca oluşturabilir ve iletebilirsiniz’’ dedi. Şikayette bulunmak için:  http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx

483 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim