• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Soğuğa karşı pekmez ve kuru üzüm

Soğuk kış günlerinde 1 bardak pekmez ile 100 gram çekirdekli kuru üzüm soğuk havalara karşı daha dinamik hale getiriyor.

Uzun yıllardan bu yana sürdürülen günümüzde unutulmaya yüz tutan pekmez ve en az günde 100 gram kuru üzüm yeme alışkanlığının topluma yeniden kazandırılmasının gerekmektedir. Yıllardan beri üzüm ve ürünleri konusunda sürdürülen bilimsel araştırmalarda yaş üzümde yüzde 20-22 oranında şeker bulunmasına karşın, pekmez ve çekirdekli kuru üzümdeki şeker oranının yüzde 80 düzeyinde bulunduğunu belirtildi. Kuru üzüm ve pekmezin insan sağlığına önemli katkılarının bulunduğunu ıspatlandı.

Sabah yataktan kalkıldığı anda içilen 1 bardak pekmez ve 100 gram çekirdekli kuru üzüm, özellikle soğuk kış günlerinde kişilerin soğuğa karşı olan dayanıklılıklarını daha da artırır. 100 gram çekirdekli kuru üzümde 320 kalorinin bulunduğu bilim çevrelerinde ifade ediliyor. Kalori bir bakıma harcanmak üzere bekletilen bir yakıt niteliğinde olduğu için insana soğuk kış günlerinde vücut sıcaklığı vermektedir.
Kaynak:www.hurriyet.com
1027 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim