• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Şirince'yi Allah Korudu

UNESCO Kenti Selçuk'un Selçuk'tan ünlü mahallesini Allah korudu. Şirince'de birbirine bitişik tarihi 2 Rum evi, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında büyük çapta zarar gördü. Yangın, 3'üncü eve sıçramadan vatandaşlar, jandarma ve itfaiy

Yangından bir engelli vatandaş ve annesi yara almadan kurtarılırken, yangına müdahale eden bir itfaiye eri üzerine duvar devrilmesi sonucu ağır yaralandı.Şirince 218 Sokak'ta bulunan 200 yıllık tarihi Rum evinde  elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın çıktı. Sermin Posta ve Ali Posta isimli kardeşlerin evinde başlayan yangın havanın da etkisiyle bitişiğindeki eve sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına anında müdahale etti. Yangın sırasında evlerden birinde bulunan engelli Sevilay Posta ve annesi Sermin Posta itfaiye erlerinin başarılı çalışması sonucu çıkarıldı. Yangına müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinden Mustafa Çınar, ev duvarının üstüne devrilmesi sonucu ağır yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan Çınar’ın durumu henüz netlik kazanmadı. Nedeni henüz bilinmeyen yangın Şirince’de büyük paniğe neden oldu.
Yangın sonrası bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Şirince’de felaketin eşiğinden dönüldüğünü belirterek, "İZSU’nun burada bir an önce yangın vanalarını her sokağa yerleştirmesi gerekiyor. Araçlar giremiyor. Yollar dar" dedi.


Şirince Muhtarı Levent Apak yaptığı açıklamada;" Şirince halkı yangından dolayı malesef  ilgilenmediğim gerekçesiyle beni suçlamaktadır. Fakat işin aslı buradan büyük gelir elde eden Selçuk Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Kaymakamlığının duyarsız davranmasından dolayıdır. Yıllar önce hep beraber yangın vanalarının yerleri tespit etmiştik. Defalarca itiraz etmemize ve basında çıkmasına rağmen ayrıca uyarmamıza rağmen yangın vanaları güzel Şirince'mizde yapılmadı. Eğer bu yangın Şirince'de Merkezde bir yerde ve gece olsaydı Allah korusun tüm köy yanabilirdi. Ben tekrar yetkilileri uyarıyorum burada olabilecek yangın köyümüzü yok edebilir."dedi.

Şirince Türetim Derneği üyeleri seferber olarak yangın söndürme çalışmalarına yardım ettiler. Dernek üyelerinin yaptığı açıklamada ; "Köydeki yangın önlemlerinin yetersizliğine ve son günlerde her ortamda dikkat çekerek  'Korktuğumuz başımıza geldi, Şirince için yangına karşı hızlıca önlem alınmalı, tatbikat yapılmalı.' dediler.


Şirince Mahallesi sakinleri, birbirine bitişik yapılardan oluşan tarihi yerleşimde yangına karşı önlemlerin yetersiz olduğunu öne sürdüler. Selçuk İlçe Jandarması, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

KAYNAK http://www.sekizeylul.com

811 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim