• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

KUŞADASI PAZARCI ESNAFININ İSYANI EYLEME DÖNÜŞÜYOR

PAZARCILARIN ALDIĞI ORTAK KARAR İLE CARŞAMBA GÜNÜ PAZAR AÇILMAYACAK.

KUŞADASI PAZARCI ESNAFINDANIN İSYANI EYLEME DÖNÜŞÜYOR

PAZARCILARIN ALDIĞI ORTAK KARAR İLE CARŞAMBA GÜNÜ PAZAR AÇILMAYACAK.

Kuşadası pazarcı esnafını Pazar yeri fiyatları isyan ettirdi.Pazarcılar bu gün ortak eylem kararı aldılar.Pazarcı esnaflardan aldığımız bilgilere göre pazarcılar 1 şubat Çarşamba günü tezgah açmayacak ve geniş katılımlı bir eylem yapacaklar.Bu gün görüştüğümüz bazı pazarcılar fiyatlar 10 bin 4 bin lira arası olduğunu ve peşin ödenmesi gerektiğini  söylediler.Kuşadası pazarcılar derneği ise sayfalarında’’ Kuşadası Pazarcılar Dernegi olarak başlattığımız bu mücadele ye bu başkaldırışa katılan destek veren herkese teşekkürler her şey gönlümüzce olsun’’dedi .

Kuşadası pazarcı esnafları derneği başkanı Mustafa Balcı  Kuşadası pazarcı esnafları derneği yönetim kurulu olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadelelerde pazarın iyi bir işleyiş içerisine gidilmesine yönetici kişilerle ortak bir noktaya varmadık almış olduğumuz karar doğrultusunda bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlik içinde ne yapmamız gerekiyorsa hep beraber yapacağız unutmayın bugünlere hep beraber geldik gerekirse hep beraber gideriz.Sonuna kadar gideceğiz''dedi..

Kimi pazarcılar ise’’Bu şartlarla bu pazarı istemiyoruz.Bize dayatma yapıyorlar. Halk pazara gelmiyor.Artık halk başka pazarlara gidiyor, çok sevdiğimiz pazarı bize bırakmak zorunda bıraktılar bizleri pazarı  zehir ettiler’’dediler.
Pazarcılar,Gümrük ve Ticaret bakanlığının Pazar yeri hakkında yönetmeliğinde,Pazar yerlerinin kurulması ve işletilmesi bölümünün 5.maddesinde- Pazar yerleri, imar planında belirlenmiş alanlarda bu Yönetmelikte belirtilen asgari koşulları taşıyacak şekilde belediyeler tarafından kurulur. Gerçek veya tüzel kişiler tarafından pazar yeri kurulamaz. Yönetmeliğine aykırı olduğunu söylediler.

722 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim