• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Bahar Yorgunluğuna Karşı Öneriler

Doğal Maden Suyu ile hazırladığı faydalı ve birbirinden lezzetli tarifler

Bahar Yorgunluğu na Karşı Öneriler konusunda Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, mevsim geçişlerine vücudumuzu nasıl daha iyi hazırlayabileceğimizin cevabını veriyor.

Dilara Koçak Doğal Maden Suyu ile hazırladığı faydalı ve birbirinden lezzetli tarifler arasından 2’sini bahar yorgunluğu için özel olarak öneriyor. Doğal maden suyunun zengin mineral desteği ile birlikte bazı besin ve egzersizler de bedenimizi bu geçişe daha iyi hazırlamaya yardımcı oluyor.


Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, besin, egzersiz alternatifleri ve Doğal Maden Suyu’nun zengin mineral desteği ile hazırladığı tariflerle bahar yorgunluğuna karşı alınabilecek önerileri açıklıyor. Geçiş mevsimleri; ana mevsime hazırlandığımız ve vücudumuzda birçok değişikliğin olduğu dönemlerdir. Bu dönemlerde iştahımız açılabilir veya kapanabilir, cilt ve saç sorunları yaşayabiliriz.Değişen hava ve iyon dengesiyle genel bir bitkinlik, güçsüzlük, enerji eksikliği, isteksizlik ve uykusuzluk gibi şikayetler ortaya çıkabiliyor. Tüm bunlara karşı kolayca yapabileceğiniz beslenme ve egzersiz önerileri, kışın ağır temposundan arınmanın ve bahar yorgunluğuna yenik düşmemenin en kolay yolu.

Doğal Maden Suyu Tüketimi Önemli

Bahar yorgunluğu na karşı uygulayacağınız programın en önemli adımlarından biri de sıvı desteğidir. Sıvı ve elektrolit kaybı gün içinde kendinizi halsiz ve yorgun hissetmenize neden olabilir. Hatta tansiyon dengesizliği ve baş ağrısına da neden olabilir. Bu sebeple özellikle geçiş aylarında vücudunuzdaki sıvı dengesini sağlanmak için yeterli miktarda su tüketiminin yanında günde 1-2 şişe doğal maden suyu içmek hem fiziksel gücünüzü artıracak hem de daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

Bahar yorgunluğu için birebir öneriler:

Günlük sıvı miktarını 2-3 litre civarında tutmaya çalışın, bunun bir kısmını hem sıvı hem de mineral desteği için Doğal Maden Suyu ile karşılayabilirsiniz. Düzenli uyku saatleri belirlemeli ve bu saatlere sadık kalmalısınız. Yeterli uyku, gün boyunca enerjik kalmanıza yardım edecektir. Günde en az 6 saat uyumaya özen gösterin. Haftada en az 3 gün yapacağınız tempolu yürüyüşler ve aktif yaşam tarzını benimsemek de yine yorgunluk karşısında sizi koruyacaktır. Bu yürüyüşleri açık havada yapmaya gayret gösterin. B ve C vitaminlerini, magnezyum ve potasyumu yeteri kadar alıp almadığınızı gözden geçirin ve mevsiminde taze meyve, sebze tüketimine önem verin. Kafeinli içecekleri azaltın. Kahve, çay, kakao ve benzeri kafeinli içecekler yerine, bitkisel çayları rahatlatıcı etkilerinden de yararlanmak için tercih edebilirsiniz. Beyin performansı için en önemli öğün olan kahvaltıyı kesinlikle atlamayın ve düzenli öğün tüketmeye özen gösterin. Beyaz rafine edilmiş besinler yerine tam buğday, çavdar, kepek gibi rafine edilmemiş tam tahılları tercih edebilirsiniz. Antioksidan vitamin ve mineraller, metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Antioksidan vitaminler ; A, C, E vitaminleri, antioksidan mineraller ise; selenyum ve çinkodur. Omega 3 bakımında oldukça zengin olan somon balığıyla hafızanızı güçlendirebilir ve enerjinizi yükseltebilirsiniz. Ayrıca içeriğindeki sağlıklı yağlarla kan basıncınızı ve kolesterolünüzü düşürebilirsiniz. Avokado, yüksek lif içeriğiyle uzun süre tok kalmanıza ve enerji dengenizi sağlamanıza yardımcı olur. Lif, B vitamini ve potasyum bakımından zengin bir içeriğe sahip olan muz ile kas fonksiyonlarınızı destekleyebilirsiniz. Özellikle egzersiz öncesinde veya sonrasında yarım bardak yağlı süt veya yoğurt ile birlikte tükettiğinizde, liflerin ve proteinin enerji verici birlikteliğinden faydalanabilirsiniz.

Kaynakwww.superkadin.net


471 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim