• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

ÇAMLIK BUGÜN MUHTEŞEMDİ

Çamlık ta bu gün Hıdırellez Bahar ve Keşkek festivalinin 4. Düzenlendi.

ÇAMLIK BUGÜN MUHTEŞEMDİ

  Çamlık  ta bu gün  Hıdırellez Bahar ve Keşkek  festivalinin 4. Düzenlendi.

Bu gün çamlık ta  ÇAMLIK GENÇ GİRİŞİMCİLER  KÜLTÜR DERNEĞİ nin hazırlayıp organize ettiği 4.Hıdırellez Bahar ve Keşkek Şenlikleri düzenlendi.Şenliğe  Katılım beklenen sayının üzerinde olması Keşkek ikramlarında aksamaya yol açtı.Yoğun ilgiden memnun olan Çamlık Çenç Girişimciler Kültür Derneği Başkanı Kadir Zünbül ‘’Katılımın çok yüksek olması bizi gayet memnun etti.Her sene Misafirlerimiz gittikçe artıyor.Bu ilgi karşısında bizde her sene kendimizi geliştirerek misafirlerimizin daha eğlenceli bir şenlik geçirmesi için elimizden geleni yapıyoruz.Amacımız Çamlık ta seneler önce yapılan eğlencelerin geri kazandırılması,kültürümüze sahip çıkılması. ÇGG Kültür Derneği Olarak geleneğimize sahip çıkıyoruz.

Anadolu'nun birçok yerinde düğün ve diğer cemiyetlerin en önemli baş yemekleri arasında olan ayrıca toplumsal dayanışmayı sağlayan keşkek, UNESCO'nun aldığı bir kararla Dünya Kültürel Miras' listesine girdi.
Keşkeğin, UNESCO Kültürel Miras listesine girmesi için yapılan başvuru, geçen yıllardan Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen toplantıda resmen karara bağlandı’’ dedi.

Festival İlerleyen saatlerde Çınar 7 den 77 ye zeybek ekibi sahne aldı.Ekip seyirciler tarafından büyük beğeni ile izlendi .Ayrıca piyanist Cumhur da canlı sahne performansı ile misafirleri çoşturdu.Bazı misafirler  davul zurna eşliğinde eğlendiler,kimisi at sürdü,kimisi ise deve ile hatıra fotoğrafı çektirdi.Sonuç;ÇAMLIK BUGÜN MUHTEŞEMDİ.



 

 

784 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim