• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Ev Temizliği için Pratik Bilgiler

Ev temizliği sırasında işinizi kolaylaştıracak pratik bilgilerimiz var. Şimdiden kolay gelsin!

Ev Temizliği için Pratik Bilgiler

Hemen hemen her gün yapılan ev temizliği, can sıkıcı çıkmak kirler, çıkmayan bilmeyen inatçı lekeler ve diğerleri… Artık bunlardan kurtulmak çok kolay. Ev temizliği sırasında işinizi kolaylaştıracak pratik bilgilerimiz var. Şimdiden kolay gelsin!

1. Pencere camlarını silmek tamam da ya pencere çerçevelerindeki çıkmayan lekeler? Pencere çerçevelerindeki çıkmayan inatçı kirler içi aseton kullanabilirsiniz. Silme bezin üzerine bir miktar aseton dökün ve çerçeveleri silin. Lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz.

2. Aldığımız her eşyada mutlaka etiket bulur. Bu etiketleri çıkarmadan önce, saç kurutma makinesini sıcak seviyesine getirerek etiketin üzerine tutun. Bu şekilde etiket kolayca çıkacak.

ev temizliği

3. Tüm kadınların en büyük kabuslarından bir tanesi yağ lekeleridir. Halı, koltuk ya da kıyafetlerdeki yağ lekelerini çıkarmak artık çok kolay. Öncelikle yağ lekesinin üzerine karbonat dökün. Sonra döktüğünüz karbonat üzerine biraz su damlatın. 1-2 saat bekleyin ve lekenin üzerini silin. Suyla birleşen karbonat doğal bir sabun haline geldiği için yağları söküp atar.

4. Yer tahtalarının üzerindeki küçük lekeleri çıkarmak her zaman sorun yaratır. Bu lekelerden daha kolay kurtulmak için yerleri sildiğiniz suyun içerisine bir miktar sirke ekleyerek yerleri silin. Lekeler kaybolacak ve tahtalar pırıl pırıl olacak.

5. Evinizin daha güzel kokmasını istiyorsanız yerleri sildiğiniz suyun içerisine parfüm ya da sevdiğiniz bir kokuyu damlatın. Bu suyla yerleri sildikten sonra eviniz mis gibi kokacak.

6. Tozlanmış koltuklarınızı ya da yatağınızı temizlemek için, koltuk ya da yatağınızın üzerine nemli bir bez serin. Beze sopa ile vurun ve tozu çıkarın. Çıkan toz nemli beze yapışacağı için evin içi toz olmaz. Böylece koltuklarınız ve yatağınız tertemiz olur.

7. Mutfaktaki mermer tezgah, banyo ve tuvaletteki fayansları temizlemek için, limonla karbonatı karıştırın. Hazırladığınız karışım ile fayansları güzelce ovun ve sonra durulayın.

8. Parlak ve kirlerden arınmış bir lavabo için lavabonun içine karbonat dökün. Daha sonra limonla lavaboyu ovalayın.

9. Tıkanmış lavabolar da ev temizliği sırasında büyük sorunlar oluşturur. Bu sorunu çözmek için lavaboya bir su bardağı karbonat dökün. 2 litre kaynar suyun içine 1 bardak sirke ekleyerek lavaboya boşaltın. Tıkanmış lavabo anında açılacak.

10. Cam bir eşya kırıldığında ne kadar dikkat edilse de tamamen kırıklar temizlenmez. Cam kırıklarından tamamen kurtulmak için, bir parça pamuğu ıslatın ve kırıkların olduğu bölgeyi silin. En küçük parçalar bile pamuğa takılacaktır.
kaynak:www.superkadin.net

480 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim