• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Bunama için Alternatif Tıp Öneriliyor

Alternatif Tıpta Bunamanın Çaresi Nedir?

Refleks Terapi ile Demansa Son

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, demans tedavisinde alternatif tıbbı öneriyor.
Bunama (Demans) bazı şeyleri unutkanlığa bağlı olarak gelişen ciddi bir rahatsızlıktır. Hafızanın zamanla zayıflaması, iletişim kabiliyetinde düşüş, düşünme ve muhakeme yeteneğinin azalması demansla birlikte gelen semptomlardan bazılarıdır. Bir kişide sadece bir demans çeşidi bulunmayabilir. Birden fazla demans görülüyorsa kişide miks demans var denir. En bilineni ise Alzheimer’dır.

AIDS gibi hastalıklar veya alkol bağımlılığı gibi durumlar da aynı zamanda demansa sebep olabilir. Birçok insanda 65 yaş üstünde görülmeye başlanır ancak 65 yaş altı bireylerde de görülme sıklığı son zamanlarda artmıştır. İngiltere’de Alzeimer’s Research UK tarafından yapılan araştırmalarda bunama 65 yaş üstü 850 bin kişide görülürken, 65 yaş altı 40 bin kişide ortaya çıktı.

Demans Teşhisi Nasıl Koyulur, Nasıl Tedavi Edilir?

Anksiyete, depresyon, vitamin eksikliği ve tiroid problemleri gibi rahatsızlıklarda alınan tedavilere veya ilaçlara bağlı olarak unutkanlık başlayabilir. Bundan dolayı hasta hikayesi teşhiste çok önemlidir. Unutkanlığınız ve hafıza kaybınız gittikçe artıyor ve kötüye gidiyorsa mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Hafıza, mental durum, konuşma yeteneği, kişilik ve davranışlardaki değişimler değerlendirilmelidir. Demansın erken teşhisi; tedavi ve hastalığın ilerleyişi açısından çok önemlidir. Semptomlar hafıza kaybı ve unutkanlıkla sınırlı değildir. İsimleri ve yüzleri hatırlayamam, eşyaların koyulduğu yerleri unutma, kaybolma, doğru kelimeleri kullanamama, ürkek davranışlar, iletişim problemleri, yürümede zorluk, birden fazla duyguyu aynı anda yaşama gibi sorunlar da demansla birlikte karşımıza çıkar.

Kuşkonmaz, Ayçiçeği, Böğürtlen, Üzüm

Bir takım ilaçlar bunama için destekleyici olmaktadır. Doktorunuzun kontrolünde kullandığınız ilaçlarla hastalığın seyri takip edilmelidir. Vitamin C ve vitamin E’nin demansın tedavisi ve hastalığı önlemede faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Ayçiçeği, kuşkonmaz, yeşil yapraklı bitkiler vitamin E yönünden zengindir. Turunçgiller, taneli meyveler (üzüm, böğürtlen gibi) ve birçok sebze de vitamin C yönünden zengindir.

Alternatif Tıpta Bunamanın Çaresi Nedir?

Demansın bir diğer şifası da alternatif tıpta. Yüz ve ayaktan yapılan bir uygulama olan Refleks Terapi benim Türkiye’ye getirdiğim bir yöntemdir. Refleks terapi ile beynin fonksiyonlarını arttırmayı hedefleyen çalışmalar yapılır. Bununla birlikte kişideki fonksiyon kayıplarına uygun tedavi programı belirlenir. Düzeltilmesi istenilen fonksiyonların kendilerine özgü çalışma prensipleriyle birlikte disiplinli bir tedavi süreci planlanır. Bu süreçte, akıl yürütme, motor beceriler, algı, konuşma ve planlama hareketlerinden sorumlu frontal ve temporal loba çalışmalar yapılır. Böylece fonksiyon kayıpları önlenmeye veya azaltılmaya çalışılır. Tedavi süresince hastadaki ilerleyişin yavaşlaması veya durması beklenir. Uzun soluklu tedavilerde ise kaybolan fonksiyonların bir kısmının geri gelmesi de söz konusudur.

Refleks Terapi uygulaması tedavi olarak düşünmeden koruyucu bir yöntem olarak da yaptırabilirsiniz. Unutmayın kaliteli bir yaşam istiyorsak, işini bilen uzman kişilerden yardım almamız gerekmektedir. Sizler de kendiniz için harekete geçin.”

kaynak superkadin.net

532 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim