• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Mavi Gözlü Kadınlarda Makyaj Nasıl Olmalı?

Mat ve şeffaf renkler mavi gözleri daha çok ön plana çıkardığından dolayı mavi gözlere en çok yakışan

Mavi gözlü kadınların gözlerinin rengini daha belirginleştiren ve göz renklerini yansıtan bir makyaj yapmaları önemlidir. Yapılan makyajın gözlerinin rengini bağlamaması gerekir. Aksine gözlerin mavi rengini daha da ortaya çıkarmalıdır. Doğuştan gelen güzel gözlere sahip olan mavi gözlü kadınların çok da abartılı bir makyaja ihtiyacı yoktur. Makyaj yaparken kullanılan açık ve mat renkler gözlerini güzelliğini ön plana çıkarır. Çok koyu tonlar ise tam tersi ve kötü bir etki yaratabilir. İşte, bu nedenle mavi göz rengine uygun doğru bir makyaj yapmak gerekir. Mavi gözlü kadınlarda makyaj nasıl olmalı ve göz renklerini daha da ön plana çıkarmalarını sağlayacak doğru makyaj için dikkat etmeleri gereken püf noktalar:

Mat Renkler

Mat ve şeffaf renkler mavi gözleri daha çok ön plana çıkardığından dolayı mavi gözlere en çok yakışan renklerdir. Bu etkiyi yaratmak için açık mavi, mor, şeftali tonları, soluk pembe ve ten rengi kullanarak gözlerinizin ışıltısını daha da vurgulamış olursunuz.

Koyu Gölgeler

Eğer göz renginizi belli eden belirgin bir makyaj yapmak istiyorsanız koyu renkler de kullanabilirsiniz. Şık bir akşam yemeği, iş toplantısı, akşam eğlenmek için dışarı çıktığınız zaman göz farı olarak koyu kahverengi, koyu kırmızı veya mor gibi renkleri tercih edebilirsiniz.

Mavi Gölgeler Yanlış Seçimdir

Genellikle, mavi gözlere mavi göz farı çekilir, şeklindeki düşünce aslında tamamen yanlıştır. Çünkü mavi renk gözlerin güzelliğini kaybetmesine sebep olabilir. Eğer makyaj yaparken mavi rengi kullanmak istiyorsanız açık mavi ya da koyu lacivert kullanmaya dikkat edin.

Örtüşen Renkler

Makyaj yaparken gözlerinizi ön planda tutmak için birbirini tamamlayan ve bütünleştiren renkleri kullanın. Mesela, açık kahve ile bakır tonları, ya da pembe ile mor gibi.

Karma Mavi Astar

Karma mavi her zaman iddialı bir renktir.  Gözünüzde karma mavi rengini kullandığınız zaman gözleriniz ışıltılı ve daha güçlü bir etkiye sahip olur.

Sıcak Tonlar

Mavi soğuk bir renktir. Güzel bir çelişki yaratmak için gözlerinize sıcak renkleri uygulayabilirsiniz.Toprak renginin tonlarını ve turuncuyu ilk seçimleriniz olarak düşünmelisiniz.
kaynak.www.superkadin.net

535 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim