• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

KUŞADASI'NDA ANAOKLUNDA ZEHİRLENENLER 56 KİŞİYE ÇIKTI

Durumu fenalaşan 3 çocuk, Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, anaokulunun aşçısı ifade için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Kuşadası’nda bir anaokulunda meydana gelen gıda zehirlenmesinden etkilenerek hastaneye kaldırılanların sayısı 56’ya çıktı. Yaşları 3 ile 6 arasında değişen 53 öğrencinin yanı sıra 3 anaokulu öğretmeninin de zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. Durumu fenalaşan 3 çocuk, Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, anaokulunun aşçısı ifade için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

 

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası’nda faaliyet gösteren bir anaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, menüsünde tavuk, pilav ve ayran bulunan öğle yemeğinin ardından fenalaşmaya başladı.  Toplam mevcudu 100 olan anaokulunda eğitim gören öğrencilerin büyük bir kısmı ile bazı öğretmenlerde kusma belirtileri görülmesi üzerine velilere haber verildi, ardından da öğrenciler Kuşadası Devlet Hastanesi, Özel Kuşadası Hastanesi ve Özel Gözde Hastanesi’ne nakledildi. Çocukların bir bölümü ayakta tedavi edilirken, durumları ağır olan çocuklar ise 3 hastanede yatarak tedavi altına alındı. Kuşadası Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve durumu ağırlaşan 5 çocuk ise ambulanslarla Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

 

Hastanelerde yapılan ilk incelemelerde çocukların öğle yemeğinden zehirlendiği ortaya çıktı. Hastane yetkilileri, kesin sonucun tahlil ve çocuklara verilen yemekten numune alınmasından sonra ortaya çıkacağını söyledi. Anaokulu yönetimi ise yemeği okullarında kendilerinin pişirdiğini ve zehirlenme konusunda sudan şüphelendiklerini söylediler. Velilerin yaptığı suç duyurusu üzerine ise söz konusu anaokulunun 32 yaşındaki aşçısı N.Y. ifadesi alınmak üzere Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ile Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’nden oluşturulan bir ekip, savcılığın talimatı ile anaokulundaki yemek ve içeceklerden numune aldı.
www.kusadasihaberajansi.com

574 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim