• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Yangında Son Durum Büyük Ölçüde Söndürüldü!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu rant iddialarına 'hodrimeydan' dedi.

Yangında Son Durum Büyük Ölçüde Söndürüldü!

Menderes ilçesinde 1 Temmuz'da makilikte başladıktan sonra rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangın, büyük ölçüde söndürüldü. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise yangın bölgelerinin 1 yıl içinde ağaçlandırılacağını belirterek rant iddialarına 'hodrimeydan' dedi.

İzmir'in Menderes ilçesinde, 1 Temmuz'da makilik alanda başladıktan sonra rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı bildirildi. 

Yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Şaşal Mahallesi yakınında geçen cumartesi başlayan yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi sonucu büyük ölçüde söndürüldü.

Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıklayan yetkililer, yangının yeniden başlama ihtimaline karşı teyakkuzda olduklarını açıkladı. 

Bu arada yangın nedeniyle oluşan zarar tespiti de soğutma çalışmalarının ardından gerçekleştirilecek. 

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınında, 1 Temmuz Cumartesi günü öğle saatlerinde makilik arazide başlayan ve çevredeki ormana sıçradıktan sonra geniş bir alanda etkili olan yangın için havadan ve karadan söndürme çalışması başlatılmıştı.

BAKAN EROĞLU: HODRİMEYDAN!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, devam eden yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Devam eden tüm yangınların kontrol altına alındığını belirten Eroğlu, "Buradan hodri meydan. Ormanlar olmazsa Türkiye çöl olur. Ormanları, ağaçları canımız gibi korumamız; gözümüz gibi bakmamız lazım. Biz yanan hiçbir alanı başka maksatla tahsis etmiyoruz. 1 yıl içinde ağaçlandırıyoruz. Vatandaşa da gösteriyoruz. Bu konuda kimsenin tereddütü olmasın. Türkiye'de orman varlığı azalmıyor. Pek çok ülkede orman varlığı azalırken, Türkiye'de artıyor. Şu ana kadar 15 milyon dekar ormanlık alan arttı. Bu, gurur verici. Ağaçlandırmada biz, dünyada ilk 3'e giren bir ülkeyiz" diye konuştu" dedi.
kaynak:http://www.sekizeylul.com

 
453 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim