• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI

Selçuk ehil ellerde

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Selçuk ehil ellerde

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Başkan Bakıcı’nın yanı sıra başkan yardımcıları Yılmaz Çırak, Tülay Ayarman ve daire müdürleri de katıldı.

Basın toplantısı Selçuk Belediye Basın Bürosunun hazırladığı 3. Yıl Tanıtım filmi ile başladı. Sivrisinekle mücadele, doğal gaz, içme suyu, mezarlık, otopark başta olmak üzere Selçuk’u ilgilendiren pek çok konu hakkında soruları cevaplandıran Başkan Bakıcı “Selçuk ehil ellerde” dedi.

“O yapmış ben değiştiririm” diye bir kompleksimiz olmadı.

 Basın mensuplarından gelen sorular üzerine geçmiş dönemlerde yapılan projelere sahip çıkıldığını belirten Başkan Bakıcı; “Geldiğimden beri şunu söylüyorum; Biz hiçbir zaman kavga etmeyeceğiz. Biz geçmişi de sahipleneceğiz. Yapılan her doğru işi ileriye taşıyacağız. Ayasuluk, Deppo Efes, Yüksekokul projeleri biz geldiğimizde tamamlanmamıştı. Deppo Efes için o günün parasıyla 3 Milyon 750 Bin TL’lik bir ödeme yaptık. Bunun yanında da 1 Milyon 900 Bin TL inşaattan kalan parayı tamamladık. Şu anda soğuk havamız fevkalade iyi çalışıyor. Bizim soğuk hava deposundaki esas görevimiz küçük üreticiyi korumaktır. Var olanları iyileştirmeye çalıştık, üzerine tamamlamaya çalıştık. Bu bir felsefe bir düşünce değişimidir. Geçmişi sahiplenme, ayağa kalkma adına bunlar önemli adımlar. Kalede şu an restorasyon yapıldı. Önceki dönemden kalan projeleri kullanmaya devam ediyoruz, sahipleniyoruz. O yapmış ben değiştiririm diye bir kompleksimiz olmadı. Şu anda kale ile ilgili muazzam bir ışıklandırma yapıldı. Sadece ön yüzü Selçuk’a bakan yüzü değil, çepeçevre ışıklandırıldı. Geçmişi sahiplenme, ileriye götürme ve kamu kaynaklarını doğru kullanma. Felsefemiz budur” dedi.

Asıl olanın uçkun mücadelesinden ziyade larva mücadelesi

Selçuk kamuoyunda konuşulan sivrisinek mücadelesi ile ilgili önemli bilgiler veren Başkan Bakıcı asıl olanın uçkun mücadelesinden ziyade larva mücadelesi olduğunun altını çizerek; “ Sinek ilacı İzmir’deki birçok ilçede kullanılmıyor.  Batıda hiç kullanılmıyor. İnsan sağlığı ve doğanın dengesi için artık yavaş yavaş ilaçlamasının  kaldırılması gerektiği, larva mücadelesinin çok daha güçlü yapılması ve sinek üremesinin önüne geçilmesinin esas olduğu ifade ediliyor. Bu ilaçların kanserojen etkisi var, insan sağlığı için sıkıntı, doğada yaşayan diğer canlılar için sıkıntı” dedi.

Vatandaşın bireysel talepleri üzerine de ilaçlama yapıyoruz

Hayvancılık yapılması, fosseptik çukurlarının bulunması, alt yapının yetersiz oluşu, sulak ve yeşil alanın daha fazla olması sebebiyle köylerde ilaçlama yapıldığının altını çizen Başkan Bakıcı; “Köylerde ilacın dağılma alanı daha fazla olduğu için insan teneffüs etmesi daha zor. Kısacası köyler ve şehir merkezi açısından kullanılan ilaçların etkisi açısından bariz farklar da var. Veteriner hekimimizin verdiği bilgiyi paylaşayım; ilçemizde 4631 nokta ilaçlanıyor” dedi. Sivrisinekle mücadelede etkili, insan ve doğa sağlığını göz önünde bulundurulduğunun altını çizen Başkan Bakıcı;  “ Çalışmalarımızı duyarlı ve güçlü bir şekilde yapıyoruz. Her bakımdan baktığınız zaman Selçuk ehil ellerde. Bu işin kolayı ilaçlamaktı. Ama hem vicdani sorumluluk, hem de çevre sorumluluğu bunu yapmamamız gerektiriyor. Biz hem çevreyi, hem de insan sağlığını koruyarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu arada vatandaşın bireysel talepleri üzerine de ilaçlama yapıyoruz” dedi. Konuyla ilgili Selçuk Belediyesi veteriner hekimi Ersin Çakmak’ta Sivrisinekle mücadelede İzmir’de halk sağlığı sertifikası olan üç belediyeden biri olduklarını vurgulayarak yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına detay bilgiler verdi.

Toplantı ilçede devam eden ve planlanan projelerin tanıtımıyla devam etti.

 

396 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.037435.1778
Euro36.390736.5365
Hava Durumu
Takvim