• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
Başkan Bakıcı; Tek ihtiyacımız barış
Başkan Bakıcı; Tek ihtiyacımız barış

30 Ağustos’un, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin zaferle noktalandığı bir gün olması açısından oldukça önemli bir tarih olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı, son günlerde millet olarak yaşadığımız acı kayıplara da değinerek; “Tek ihtiyacımız olan şey barıştır” dedi

30 Ağustos Zafer Bayramı Dolayısıyla Başkan Bakıcı’nın yayınladığı mesaj şöyle:

30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 93. yıldönümü nedeniyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ve bu büyük zaferde emeği bulunan tüm askerlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Her şeyimizi sizlere borçluyuz.

Zafer çileden doğar

Bugün kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ne tarihin derinliklerinde kalan bir olay, ne de sadece törensel bir coşkudur. 30 Ağustos Zaferi, dünümüzden çok, bugünümüz, yarınımızdır. 30 Ağustos, dün kazanılan zafer, bizi bugünlere ulaştıran miras, yarınlara taşıyacak umuttur.

Zafer ancak onun için çile çekenlerin sonunda ulaşabileceği bir değerdir. Türk milleti bağımsız, başı dik, onurlu bir şekilde yaşamak istediği için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir bağımsızlık mücadelesi başlatmıştır. Bu mücadele ki; azlığın, yokluğun hatta hiçliğin kelime anlamlarını yitirdiği bir mücadeledir.

İşte bu mücadele bir milletin küllerinden doğarak yeniden filiz vermesidir.

Bağımsızlığımız için edilen mücadelemiz uğruna çekilen onca çilenin meyvesini verdiği gündür 30 Ağustos.

Her şeye rağmen

Ve tarihimizde nice örnekleri bulunan zaferler gibi 30 Ağustos Zaferi de bizim için sadece dünde kalmış değildir. Biz o günlerden aldığımız güçle her şeye rağmen yarınlara büyük umutlar ve büyük hedeflerle yürüyebilmeliyiz.  Evet, “her şeye rağmen” diyoruz. Çünkü son günlerde yaşadığımız acı kayıplar, verdiğimiz şehitler hepimizi derinden yaraladı. Kaybettiğimiz vatan evlatlarımızın acısı her daim yüreğimizde olacak ve biz onlara her daim minnettar kalacağız. Fakat ne olursa olsun yaşanılan hiçbir acı barışın egemen olduğu aydınlık yarınlara olan inancımızı gölgelememelidir.

Tek ihtiyacımız barış

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajı barış temennisiyle bitiren Başkan Bakıcı; “Bugün ihtiyacımız olan tek şey barıştır. Biz “Yurtta Barış, Cihanda Barış” diyen eşsiz bir liderin kurduğu cumhuriyette yaşıyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerimle başta Selçuklu hemşerilerin olmak üzere tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, bizlere bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm şehitlerimize rahmet dileyerek, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

                                                                                              Dr. Dahi Zeynel BAKICI

                                                                                              Selçuk Belediye Başkanı

  
642 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim