• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
Selçuk Belediyesi öğrencilerin yanında

Eğitime verdiği yüzde yüz destekle dikkatleri üzerine çeken Selçuk Belediyesi, bu bağlamda servis desteği sağlayarak evleri okula uzak olan öğrencileri evlerinden alarak okula bırakırken, okul çıkışı yine öğrencileri okuldan alıp evlerine bırakıyor.

Ailelere ulaşım desteği

Selçuk Belediyesi, taşıma sisteminin ulaşamadığı alanlarda ailelerden gelen talepleri değerlendirerek Taşköprü ve Arvalya bölgesinde oturan ve ulaşım için zorlanan öğrencilere servis sağladı. Her sabah Taşköprü ve Arvalya bölgesine giden Belediye araçları, öğrencileri sağlıklı bir şekilde okullarına bırakıyor. Evleri uzak olan öğrenciler için sağlanan servis araçları, okul çıkışında da yine öğrencileri okuldan alıp evlerine bırakıyor.

Selçuk Belediyesi olarak öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görebilmeleri için her türlü desteği verdiklerini ve bu desteklerine devam edeceklerini kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı;“Bilginin en değerli olduğu çağımızda çocuklarımıza fırsat eşitliği sunmak için eğitime olan desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Selçuk Belediyesi olarak bugüne kadar eğitime her türlü desteği verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlar ne kadar çok rahat ve huzurlu olurlarsa, mutlu olurlarsa, bizler de bundan büyük mutluluk duyarız” diye konuştu.

Bakıcı: Kurumlarımızın yetmediği yerde biz devreye giriyoruz

Eğitimin insan yaşantısındaki en önemli konularından biri olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı; “Eğitim insanlığın, toplumların geleceğini şekillendiren en önemli faktördür. Bu bağlamda Selçuk’ta da en önemli konulardan bir tanesi eğitimi tüm bireylerle buluşturmaktır. Bu kapsamda bazı aileler tarımla uğraştıkları için değişik noktalarda oturuyorlar. O bölgelerde okul olmadığı için öğrenciler okullara taşınıyor. Örneğin Arvalya ve Taşköprü mevkiinde oturan öğrencilere okuldan eve, evden okula ulaşımını sağlıyoruz.  Yani ulaşımla ilgili sorunları çözüyoruz.  Çok yönlü baktığımız zaman bu, şu sonucu da doğuruyor; kurumlar arası işbirliği dediğimiz durumun en güzel örneklerden biridir. Kaymakamlığımızın, ilçe milli eğitim müdürlüğünün yetmediği durumlarda biz devreye giriyoruz” dedi.

Amacımız eğitimde de çıtayı yükseltmek

Selçuk Belediyesinin Eğitimin her alnında yer alacağının altını çizen Başkan Bakıcı; “Bir eğitimci olarak da bunun bilinci içerisinde hareket ediyorum. Öğrencilerimizin, velilerimizin, okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin bize ulaştırdıkları bütün sorunları çözmeye gayret ediyoruz ve çözmeye de devam edeceğiz. Amacımız çıtayı eğitimde yükseğe çıkartmak” diye konuştu.

Veliler çok mutlu

Selçuk Belediyesi olarak her zaman eğitim kurumlarıyla dayanışma içerisinde olmak ve öğrencilerin bu kapsamda yapılan uygulamalarda yer almalarını sağlamak anlayışı içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Bakıcı, onların eğitiminden ulaşımına kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılamakta yardımcı olacaklarını kaydetti.

Selçuk Belediyesi’nin vermiş olduğu bu hizmetten dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyen veliler; “Selçuk Belediyesi sayesinde çocuklarımız mağdur olmaktan kurtuldu.”  diyerek, yapılan bu uygulamadan dolayı Selçuk Belediyesine teşekkür ettiler.   

 

 

  
678 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim