• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
Hilmi Gider
Evladımmm "cansuyum" Ziya Barış GİDERin İdeali ve Hayali idi. Azmetti, Planladı, Çalıştı, Oluşturdu, Gerçekleştirdi ve geçtiğimiz Cuma DOST MEDYAnın İnternet Gazetesi "efesdostgazete.com", Televizyonu "efesdosttv.com",Yazılı Gazetesi "Efes Dost Gazete"nin yanına "Haber ve Reklam Ajansı ile Her türlü DİJİTAL dahil, yapacağı "BASKI" işleri burada saymakla bitmeyecek MATBAAsı olan "baRİko" nun açılışını gerçekleştirdik. Öyle güzel bir açılış oldu ki 60 yaşımdan sonra anladım ve öğrendim ki böyle etkinlikler insanın nerelerden gelip nerede oluğunu, Dik durmanın, Doğru olmanın, İnsanlığı hep ön planda tutmanın neticesinin; İncilmeyi, Kırılmayı, Vefalanmayı ve ÖDÜLü olan Hasreti, Özlemi, ve yüreğinin her bir dostyüreği görmesiyle kelimelerle anlatılmayacak derecedeki müthiş bir Sevinmeyi.

      Şart koşmuştu "cansuyum" açılış konuşmasını yapmam için, Görmek istiyordu demek o da Dostlarımızın önünde Babasının MEDYAyı devretmemin Güvenli Muradımı, Mutluluğumu, Duymak istiyordu edeceğim yüreğimden dökülecek kelamları. Ve verdiler elime 35 yıldır kullandığım Mikrofonu. 
   Değerli Dostlarımız HOŞ GELDİNİZ...
 35 yıl bu mikrofonu kullandım ama bu gün elim ayağım titremeye başladı Allahtan hazırlık yapıp notlar almıştım.  Nasıl titremesin, 40 yıldır bir çok iş yeri adresi değiştirip bir çok iş kolu açtım hiç tören düzenleyememiştim. Çünkü; Ayranım yoktu içmeye, Atla gidemezdim fotoğraf çekmeye, EVLAT MURADInı yaşıyorum heyecanımdan hoş görünüze sığınıyorum. 
      Dostlarım; Yaşıtlarımdan ve gençlerden Davetiyemizin metni içindeki 40 yıl cümlesini soruyorlar, Evet 40 yıl olduğu gibi çoğu yine burdalar yine yanımızdalar. 40 yıl önce 1997 Mart ayında Selçuk'a geldiğimde Sümer BÜYÜKTOSUN, Hayri GÜLLER ve aranızda bulunan veya burada bulunamayan ismini saymakla bitiremiyeceğim bir çok ABİm, Zeliha VİŞNE gibi bir çok ABLAm bana yüreğini açarak şimdiye kadar Abilik, Ablalık yaptı Şimdi de Cansuyum Evladıma BABAlık, ANNElik yaparak, Buradayız Yanınızdayız vede Arkandayız Baban gibi DİK ol, DİK yürümeye devam et Diyorlar. Bu, laflarda olan Yemen veya Birezilya kahvesi değil. 
      Dostlarım; DOST MEDYA 1993ün 19 Mayıs günü, 19 Mayıs heyecanıyla Merhaba dedi, Bu güne değin hiçbir şekilde şahsi çıkarlarımız için bir silah gibi kullanmadık, kimseye de kullandırtmadık, 1993 ten bu güne Dost Medyada görev yapmış gerek Sunucusu, gerek Kameramanı, gerek Muhabiri, gerekse Köşe yazarları, hiçbir şekilde "Bilen Adam" "Gölge Adam" "Kuşumun Söyledikleri" "Kargamın Aktardıkları" gibi sıfatlarla yaptıklarının ve yazdıklarının  altına imza atmadılar, her Kardeşim, Arkadaşım, Dostum Yaptıklarına, Yazdıklarına  Beyinlerini, Yüreklerini vede Bilekleriyle hiçbir şekilde kimseden korkmadan inandıkları konulardan endişe duymadan, cesaretle İsimleriyle İmza atarak EfesSelçuk ve EfesSelçuklu için ÇIĞLIK oldular. Dost Medyayı bu güne taşıyan Başta görev almış Tüm arkadaşlarıma ve bizlere cesaret veren bütün dostlarımıza Teşekkürlerimi ve Sevinçlerimi gönderiyorum. Dost Medya Bundan sonra da Hizmetinde olacağı EfesSelçuk'un ve EfesSelçuklunun Çığlıklarını duymayanların Kapılarında veya Masalarında DAVUL olmaya devam edecektir.
      Dostlarım; Şükürler olsun ki Ben her yaptığım işi (Fotoğrafçılığı, Orkestracılığı, Siyaseti, Şoförlüğü, Minübüsçülüğü, Radyo Yayıncılığını ZİRVEdeyken bıraktım, Allah herkes'e de "Benden başkası yapamaz" dedirtmeyip bırakmayı nasip etsin. Şimdi de Bu Medya (Tabiri uygunsa) Otobüsünü bırakırken Cansuyumun benen "Otobüsün Direksiyonu ve Gaz pedalını ben , Debriyaj ve Firenini sen kullan baba isteğini de onur ve gururla kabul ederek MEDYAyı Cansuyum'a bırakıyorum ve her ANA ve BABAya Ziya Barış gibi bir EVLAT nasip etmesini diliyorum. 
     Dostlarım;  1983 yılına kadar BENdim, 1983 yılında BİZ olma yoluna girdim ve 21 Ocak 1986 da BİZ olduk, 40 yılda EfesSelçuğumuzda gördüğüm Hep Ben, Yine Ben. Herşeyde Ben olayım, Herşey Benim olsun'u (Hiç değilse öncü olan siyasette BİZ "EfesSelçuklu" olmaya yardımcı olmak için BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ görevini ve misyonunu Açılışımıza Gelen, Burasını çiçek bahçesine çeviren ve Telefonla Mazeretlerini bildiren tüm Doslarımıza Teşekkürlerimizi ileterek (Atalarımızın "Mühür kimdeyse Süleyman Odur" Özdeyişiyle EfesSelçuğumuzun Mührünün, Anahtarının Sahibi olan Belediye Başkanı Sn. Dahi Zeynel BAKICI Başta olmak üzere BİZ olmaya katkı koyacak Dostlarımızı kendilerine dağıtılmış olan Makaslar ile "baRİko"nun yeni, Dost Medya nın yeniden Açılış kurdelasını kesmeye davet eder, Hepinize bir kez daha Saygı, Sevgi ve Teşekkürlerimi  sunarım.
   Anlamak İstemeyenlere de; Saygı, Sevgi ve Selamlarımla.

   Haftaya Yine Okunmak  Umuduyla DOSTça Kalın.

  
589 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim