• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
MHP MECLİS ÜYESİ YAŞAR YILMAZ

Türkiye 16 Nisan 2017 de yapılacak Anayasa değişiklik Referandumuna kendi vereceği oy ileönemli kararlar altına imza atacaktır. Birçok anayasal değişikliğini kapsayan bu referandumda herkesin aklında bir soru işareti var? Evet dersem ne olur?

      Anayasa değişikliği bir çok maddeyi kapsıyor ve yenilikler getiriyor. Özelikle bu değişiklikler Cumhurbaşkanı hükümety sistemini getirecek olması  yönü ilede büyük önem arz ediyor. Mevcut durumda Cumhurbaşkanı  Vatan hainliği dışında işlediği hiç bir suçtan “sorumlu değildir” hatta vatana ihanetten yargınabilmesi içinde meclisin dörtte üçünün oyuna ihtiyaç vardır. Yapılacak yeni Anayasa değişikliğinde birlikte Cumhurbaşkanının “Yetkili” ama sorumsuz durumu ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı, işlediği suçlardan yargılanabilecek. Bir diğer husus  mevcut durumda Cumhurbaşkanıtek başına yaptığı işler yargı denetimine tabi değil iken , yeni değişikli birlikte Cumhurbaşkanı yargı deneteimine tabi olacak. Ayrıca bir suçtan dolayı hakkında soruşturma açılan Cumhurbaşkanı erken seçim yapma kararı alamayacak.  Böylece Cumhur başkanı hem meclise hem halka karşı sorumlu olacak.

    Türkiye istikrarına katkı sağlayacak. Evet çıkarsa ; Dört yılda yapılan milletveki seçimi beş yılda bir yapılacak , Cumhurbaşkanı seçimi ile birlikte. Buda başta ekonomi olmak üzere bir çok alanda istikrar sağlayacak. Türkiyenin yönetilmesinde daha etkin rol oynaması için, Başbakan-Cumhurbaşkanı arasındaki çatışmalar olmayacak.Koalisyon hükümetlerinde gördüğümüz istikrarsızlıkları yaşadık,ekonomiye verdiği zararları hatırlayalım. Zararı Türk milleti ödedi. Yeni Sistemde halk kimi seçtiyse halkın seçtiği Cumhurbaşkanına bütçeyi düzenleme yetkisi verilecek, sorumlu olacak. Gençlere seçilme hakkı tanıma 25’den 18’e indirlmesi gençlerin önünü açmak onlara güvenmek. Atatürk bu ülkeyi Türk gençliğine emanet etti. Bu sözde değil özde bir emanet icrasını yaşatmak.  Bilindiği gibi yeni anayasa ile milletvekili sayısı 550’den 600 çıkarılması, Türkiye nüfusu artmaktadır. Artan Nüfusun temsil yetkiside artacaktır. Nüfus orantısıyla millet iradesiyle güçlenecektir.   Yargının bağımsızlığı için Evet. Yeni yargının bağımsız olması yeterli değil bunca tarafsızlıkta eklenmiştir. Yargının sivilleşmesi sağlanmıştır.

 

MHP için bu anayasa değişiklişği son derece önemli olan bu dönemeçte düşüncelerini 18 maddeyi basın ve toplantılarla halka açıklamakla olacak.

 

Referandumda Evet veya Hayır Çıakrsa Demokrasiye inanan birisi olarak sonuca itibar etmemiz demokrasi gereğidir Bu sonuca bütün partililerinde aynı şekilde karşılayacaklarına inanıyoruz. MHP Anayasa değişikliği halk oylamasında neden EVET? Devlet için Evet , Cumhuriyet için EVET, Türklüğün Bekası için Evet. Evet diyende Hayır diyende bizim vatandaşımız. Bu ülkede beraber doğduk beraber öleceğiz.

 

Selçukta Anket yaptırmadığımız için fikrim yok.
KAYNAK http://efesdostgazete.com/

  
536 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim