• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SEMA YEŞİLÇİMEN

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandumda anayasa maddeleri oylanacaktır.

Söz konusu anayasa maddeleri 1982 darbesinden sonra hazırlanan anayasadır.Darbe sonucu hazırlanan dayatma anyasasının maddelerinin değişmesi gerekmektedir.
 
16 nisanda yapılacak referandum da Anayasanın ilk dört maddesi değiştirilmiyor değiştirilmesi teklif dahi edilmiyor;

Anayasanın ilk dört maddesi;

Türkiye Devleti bir cumhuriyettir,demokratik,laik ve sosyal bir hukuk devletidir.dili Türkçedir ilkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.

Türkiye devletinin rejim sorunu yoktur.Bu husus 1923 yılında Cumhuriyetin ilanı ile çözülmüştür.referandum ile getirilmek istenen cumhurbaşkanlığı hükümet sisitemidir.Bu sistem yıllardır Türkiye’nin gündemindedir ve hep geçilmesi istenen bir modeldir.

Ülkemiz Parlementer sistem ile yönetilmektedir.Bu sistem bazı sorunları beraberinde getirmektedir.Parlementer sistem seçim sonucu tek başına iktidar olamayınca koalisyana imkan vermektedir.Ancak koalisyon hükümetleri ömrü çok kısa olan hükümetlerdir.ülkemizde en büyük zararları bu hükümetler döneminde görmüştür.Halbuki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde tek başına seçim sonucunu kazanan ,hükümeti seçilmiş Cumhurbşkanı olarak hükümeti kuracaktır. alan Başkan  olacaktır.Bu durumda da ülkede Uzlaşı birlik ve beraberlik ön planda olacaktır.

Ancak bu sistem karşı çıkanlar parlamenter sisitemin olmazsa olmazı olarak üniter devlet yapısını öne sürmektedir.Böyle bir eş güdüm soz konusu değildir.parlementer sisitem ile yönetilen ülkelerin bir çoğunda eyalet sistemi mevcuttur.yada Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi olup uniter devlet yapısına sahip olan ülkeler de vardır.Devletin üniter yapısı aynen korunacaktır.

Yani devlet bölünüyor,ülke bölünüyor naralarını atmaya hiç gerek yok,Tarihte hiç bir ilke yönetim sistemi değiştiği için bölünmemiştir.Türkiye Cumhuriyeti bölünemez,bölmeye çalışanlara karşı bu millet 15 temmuz gecesi canını siper ederek karşılarında durmuştıur.

Anayasanın değiştirilecek bazı maddeleri ile Güçlü bir Türkiye,tek devlet,tek millet, tek bayrak adı alında kalıcı istikrar,güçlü yasama,güçlü icraat,huzurlu ve güvenli bir Türkiye,Güçlü Meclis,Birlik ve uzlaşı ile güçlü yönetim hedeflenmektedir.

Anayasanın değiştirilecek maddeleri arasında öncelikle yargının bağımsız  ve tarafsız olacağı belirtilmektedir.yani tarafsız kelimesi eklenmektedir.HSYK ve anayasa mahkemesi üye sayıları değiştirlmektedir.

Ve yine 550 olan milletvekili sayısı 600’e çıkartılmaktadır.Daha fazla milletvekili ile halkın temsil  oranı artacaktır.yeni sistemde kanun teklif etme hakkı hükümette değil,milletvekillerinde olacaktır.Bu durumda da daha etkin,daha çalışkan daha icraatçi bir yasama hedeflenmektedir.

Yine referandum sonucu oylanacak  Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde milletvekili seçilme yaşı 18’e düşürülmektedir.Gençlerin önü açılmakta,aktif siyasette ülke yönetiminde daha etkin rol oynamaları amaçlanmaktadır.’Gençler  yeni nesil sizlerin eseri olacaktır, şiarı ile milletvekili seçilme yaşının 18 ‘e düşürülmesine HAYIR demekte sanırım abesle iştigaldir.

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sisiteminde her açıdan sorumlu ve güçlü bir başkan olacaktır,mevcut sisitemde Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten yargılanabiliyorken ,yeni sistemde suç işlediği iddiası ile hakkında her konuda soruşturma açılabilecektir.yeni sistemde başkan meclise ve halka karşı her konuda sorumlu olacaktır.mevcut sistemde Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler yargı denetimine tabi değilken,yeni sistemde bütün iş ve işlemleri yargı denetimine açılıyor.

        Yeni sistemde başkanın kararname çıkarma yetkisi,dışarıdan bakan atama yetkisi,bütçe ve kesin hesap yapma yetkileri de mevcuttur.

Yeni sistemde sıkıyönetim kaldırılıyor ve OHAL yeniden düzenleniyor. Bu durum 15 temmuz hain darbe girişiminden ve terör olaylarından  sonra yeniden düzenlenme gereği duyulmuştur.

            Nihayetinde 16 Nisanda yapılacak refeerandum sonucu;değiştirilecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisitemi ile KALICI SİYASİ İSTİKRAR,HIZLI VE ETKİLİ İCRAAT,GÜÇLÜ YASAMA,GÜÇLÜ İCRAAT,GÜÇLÜ MECLİS,BRİLİK VE UZLAŞIİGÜÇLÜ YÖNETİM,GÜVENLİ VE HUZURLU BİR TÜRKİYE  yolunda bir adım daha atılacaktır.

Vatandaşlarımıza bunları anlatacağız,Neden evet demek gerektiğimizi,Sorunun sistem sorunu olduğunu,rejim sorunu olmadığını,Tek devlet anlayışımızdan Ödün vermediğimizi,gençlere daha çok imkan verileceğini,milletvekillerine tanınan haklar ile sorumluluklarının artacağını,halkın yönetime daha çok dahil olacağını,kanun yapma teklifi ile milletvekillerinin bölgelerinin sorunlarını  daha çok meclise taşıyacağını,Uzlaşı,birlik ve beraberlik ruhunun artacağını,daha güçlü yasama,daha çok icraat,tarafsız yargı,her alanda sorulu cumhurbaşkanı,Terörle daha güçlü mücadele ve sonucunda daha hzurulu ,daha güçlü ,daha müreffeh bir TÜRKİYE Eyi anlatacağız.

 

İlçemizde oran veremeyiz.Siyasi parti geleneği altında değişimden yana olsa da hayır oyu kullanacaklar vardır.Ancak ilçemizde her ne kadar önemli olsa da asıl olan Türkiye genelinde ki sonuçtur.Güçlü Bir Türkiye ‘de güçlü Bir selçuk var olacaktır.

Hayır çıkması halinde Türkiye’nin iç ve dış düşmanları Güçsüz bir Türkiye ,iTibarsız bir Türkiye ,her alanda geri planda kalmış bir Türkiye olarak hepimiz kötü günler bekleyecektir.Ve yedi düvelle savaşan Türkiye bunlarla baş etmekte zorlanacaktır.

Ve EVETTT çıkması halinde GÜÇLÜ, İSTİKRARLIİ,YEDİ DÜVELE  KAFA TUTAN  DÜŞMANLARININ OYUNUNU BOZAN,GELECEĞE DAHA GÜVENLİ BAKAN,YARINLARI UMUTLU BİR TÜRKİYE OLACAKTIR...

KAYNAKhttp://efesdostgazete.com

  
651 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim