• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
“Sınav hazırlık sürecinde ebeveynler çocuklarına nasıl ders çalışma alışkanlığı kazandırır”

TEOG için 8 Adımda Ders Çalışma Yöntemleri

TEOG sınavı çocuğunuz için önemli olan sınavlardan sadece birisi. Eğitimci Koray Varol, “Sınav hazırlık sürecinde ebeveynler çocuklarına nasıl ders çalışma alışkanlığı kazandırır”ın yöntemlerini anlattı.

İşte Uzmanından TEOG için Nasıl Ders Çalışmak Gerekir Detayları !

1-Kolay Olanla Başlanmalı

 Motivasyonu artırmak için bilinen konulardan başlamak derse daha çabuk adapte olmayı sağlar. Bu sebeple çocuk daha kolay olarak gördüğü dersle çalışmaya başlayabilir.

2-Çalışma Sırasında Abur Cubur Yeme

Bu tamamen test çözme zamanı ile ilgilidir. Çünkü sınav esnasında bir şeyler yemek yasaktır. O sebeple test çözerken de aynı sınav ortam sağlanmalıdır. Bir şeyler yiyip içmek ayrıca dikkati dağıtan unsurdur.

3-Bütünü Parçalara Böl, Bitirme Duygusunu Artır

 Anne ve babaların yaptığı en büyük hatalardan biri çocuğa “Sürekli ders çalışman gerekiyor” baskısı yapmalarıdır. Sürekli ders çalış denilmesi çocuğa uçsuz bucaksız bir yol gibi gelir. Aileler ders çalış veya bugün ders çalıştın mı yerine bugün matematik dersinden üstlü sayılardan 10 soru çöz, Türkçe dersine şu konuyu tekrar et gibi bütünün parçalara bölünmüş halini çocuklarına sunmalıdır. Bu şekilde çocuğa daha hedef odaklı gelecek ve çalışacaktır.

4-Zor Derslerin Arasına iyi Yapabildiği Dersleri Koy Her dakika yapamadığını yapmaya çalışmak bir süre sonra motivasyon düşüklüğüne yol açar. Bunun önüne geçmek için aralara yapabildiği, kolay dersler, sorular konulmalıdır. Çocuğun her soruda zorlanmıyorum, yapıyorum hissine ihtiyacı vardır.

5-Önce Ders, Sonra Ödül

Çocuğun önceliğini öğrenmesi gerekiyor. Ders çalışma karşılığında öğrenci iyi şeyler olacağını bilmelidir. Ebeveynler derslerini bitirme karşılığında onları mutlu edecek sinema, tiyatro gibi minik, mutlu edecek ödüller verebilir.

6-Anlamadığın Konu ya da Soruda Diretme, Bir Gecelik Uykuya izin Ver

Sınavda zor bir soruda takılıp kalmanın önüne geçmek için de bu alışkanlığın kazanılması gerekiyor. Beyin uykuda da düşünmeye devam eder. Konu tekrarları genellikle uykudan önce yapılmalıdır. Zorlanılan konular varsa sabah daha dinlenmiş bir zihinle tekrar edilmelidir.

7-Yanlışların Üstünden Konu Tekrarı Yap

 Konu tekrarı çocuklara çok anlamsız gelebiliyor. Ben zaten biliyorum bunu şeklinde düşünüyorlar. O zaman o konuda çocuğunuza testler çözdürün. Çıkan yanlışlar var ise onların üzerine gidin. Soru çözdükten sonra hangi konuların tekrarı yapılmalı daha sağlıklı ortaya çıkar.

8-Cep Telefonunu Yan Odada Bırak

Ne olursa olsun test çözen, sınav çalışan çocuklar telefondan uzak tutulmalıdır. Sınav esnasında da telefon yanında olmayacak. Buna alışılmalı test çözerken. Ayrıca telefon dikkat dağıttığı için çalışma esnasında öğrenmeyi olumsuz etkiler.

Kaynak superkadin.net

 

  
463 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim