• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
Dudak üstü çizgilerine çare var mı?

Dudakların şüphesiz yüz güzelliğine büyük etkisi vardır.

En fazla mimik hareketlerinin oluştuğu gülüşünüzün odak noktası olan dudakların çevresinde, özellikle dikey dudak üstü çizgileri bu güzelliği gölgeleyen estetik sorunların başında geliyor
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah, Op. Dr. Bülent Cihantimur dudak üstü çizgilerinin neden oluştuğunu sizlerle paylaşıyor. Cihantimur, dudak üstü çizgilerinin oluşumundaki en önemli faktör kopan kolajen doku olduğunu söylüyor. Buna ek olarak “Barkod çizgileri yani dudak üstü çizgileri, özellikle 35 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlar. Özellikle sigara içen kişilerde çok daha erken yaşlarda bıyık bölgesi dediğimiz alanda dikey çizgiler görülmektedir. Bunun en önemli nedeni ise sigara içerken dudakların büzüşmesi ve sigaranın içindeki dokuları zedeleyici maddelerin etkisi ile en başta ciltte dudak üstünün tahribatına yol açmasıdır. Bu durum dudak bölgesinin kolajen dokusunu koparıyor, elastini azaltıyor. Herhangi bir mimik hareketi yapmadan bile derin çizgilerin gözükmesine neden oluyor.”

Sigarayı Bırakın ve Dudakları Nemsiz Bırakmayın

Op. Dr. Bülent Cihantimur, sigaranın cilt güzelliğinin en büyük düşmanı olduğunu ve bunun kırışıklıkların erken yaşlarda belirmesinde de çok etkili olduğunu söyledi ve ekledi: “Sigara içerken doğal yapısını kaybeden dudaklar büzülür ve dudakların üst kısmında kırışıklıklar oluşur, dikey derin hatlar belirir. Hyalüronik asit enjeksiyonları, kimyasal peelingler Kolajen kırığını tedavi etmekte etkili yöntemlerdendir. Bu yöntemler bu oluşumu hafifletmeye fayda sağlar. Bunların yanında fraksiyonel lazer, kimyasal peeling de etkilidir. Fakat, her şeyden önce, sigaranın bir an evvel genel sağlık için de bırakılması gerekir. Bunun yanında dudak üstü bölgesini nemsiz bırakılmaması gerekir”.

Örümcek Ağı Estetiği ve Yağ Enjeksiyonu

” Eğer çok daha kalıcı bir uygulama isteniyorsa Örümcek Ağı Estetiği yaptırılabilir. Örümcek Ağı Estetiği, kolajeni aktive eder ve elastan üretimini hızlandırır. Aynı zamanda dudak üstü çizgileri için son derece faydalı bir yöntemdir. Örümcek Ağı Estetiği sırasında hastanın kendi yağından hazırladığımız kök hücreden zengin yağ transferi ile entegre yapılarak uygulanabilir. Buna ek olarak iste halinde yağ enjeksiyonu aynı operasyonla dudaklara da eklenir ve bu şekilde dudaklarda biraz büyüme ve en önemlisi kök hücre sayesinde dudaklarda gençleştirme sağlanır” diyen Cihantimur ayrıca dudaklara güneş faktörlü dudak koruyucusu sürülmesini önerdi.

Kaynak superkadin.net

  
1572 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim