• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
Hilmi Gider Köşe yazısı

Evet öyle yaptım onlarca kişiyi dinledim, sosyal medya paylaşımları dahil yüzlerce yazı okudum. Bu hafta sizlere bu İZBAN olayını daha net analiz edebilmemiz vede edebilmeniz için ilçemizde yaşayan tarafsız ve taraflı bir kaç yazı ve söylem aktarmak istiyorum.

Aziz KOCAOĞLU:  Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesidir. Bunu böyle bilin, Sayın Başbakan'a sorun. Adam olun ADAM...

Binali YILDIRIM: Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı.

Ahmet ÇİPLİ / Gazeteci
Selçuk, 37 bin nüfuslu yaklaşık 27 bin seçmeni olan, halkının eğitim düzeyi yüksek şirin yerleşimdir. Kentin az göç alıyor olması, fazla olmayan nüfus nedeniyle hangi parti seçmeni olursa olsun insanlar arasında hemşehrilik, akrabalık bağları güçlüdür ve herkes birbirine tanıştır. Siyasi parti seçmenleri arasındaki çelişkiler büyük kentlerde olduğu gibi zıtlaşmalara,sertleşmelere dayanmamaktadır.
İZBAN açılışı her yıl geleneksel olarak düzenlenen festival proğramına dahil edilmiştir ve üç gün süren festival programının sonunda 8 Eylül ilçenin kurtuluş gününde son etkinlik olarak gerçekleştirilmiştir. Bir hafta önceden festival programı ve Başbakanın ilçeye geleceği bilbordlar, anonslar, pankartlar yoluyla halka duyurulmuş, ancak bu duyurularda Kocaoğlu ismi asla geçmemiştir. Festival programına sanatçı desteği sağlayan Büyükşehir belediyesinin İZBAN açılışıda dahil hiç bir şekilde afiş, pankart, bilbord gibi araçlarla tanıtım etkinliği olmamıştır.Açılış alanı CB, başbakan ve ulaştırma bakanının resimli pankartlarıyla, caddeler AKP bayraklarıyla donatılırken İzmir B.B nin bir küçük flaması bile asılmamıştır.
Sakin bir şekilde başlayan açılış töreni Aziz Kocaoğlu'nun kürsüye çıkmasıyla bir anda gerilmiştir. Sahne önünü dolduran beş yüzü aşkın özellikle Ödemiş Kaymaklı, Tire,Torbalı,Kirazdan gelmiş bulunan AKP'liler hep bir ağızdan sloganlar atmaya başlayıp Kocaoğlunun konuşmasını bu yolla bastırmaya çalışınca başkan basına yansıyan o konuşmayı yapıp kürsüden inerek alanı terketmiştir.

Suleyman Işler ‎/ AK Partili - Emekli

Sayın Kocaoğlu Açılıştan önce "bir tuhaflık vardı" açıklaması yaptı. Seçimlerde %56 oy aldığını saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Meydanda olanlar ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan a tezahürat yaptıklarını Sayın başkanın buna kizarak kendilerine "adam olun diyerek ayrıldı" diyorlar. Onlar da Açılıştan önce izmir den gelen bir gurubun meydan girişinde toplandigini aynı gurubun Sayın başkanın kürsüden inmesi ile beraber slogan atarak ve mitinge gelenlere zafer işareti yaparak alanın dışına çıktıklarını söylüyorlar. 
Tartismalar devam ede dursun Izban seferleri aralıksız başladı ve devam ediyor. Halkımız izban ın keyfini cikariyor.
Açılış tan sonra güzel olan ve halkımızın aklında kalan bir söz var. Sayın Basbakanimiz "Izban bütün yatırımlar gibi halkımızın vergileri ile yapıldı izban ın sahibi halktir. " dedi.
Yani selcuk sevdalilari izban ın anası da babası da sizsiniz Sayin Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzre Sayın Bakanımız Aziz Kocaoğlu na
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.   
 

Metin ÇITAK / İnş.Müh. (ÇYDD Şube Bşk.)
Planlana göre- Selçuk- Tepeköy İZBAN hattının bitimi bir yıl sonra.
İş bittimi-bitmedi
Açılış yapıldımı-yapıldı
Sefer yapılıyormu-bittiği kadar.
Erken bitirmek iyimi-iyi
Bakın Kardeşim iyi ile kötü Doğru ile yanlış, ayrı şeylerdir.
Bir şey iyi diye yanlışı yapmak yetmezliktir.
Teknik ve Koordinasyon Gerektiren İşlerde Hesabi olmakla Hasbi olmak
arasındaki tercihi yapabilmekte yeterlilik gerektirir.

Kanımca İZBAN açılışı POLİTİK bir niyetle erkene alınmıştır.
Erken İstifadeye İtirazımız Olmaz
Ancak bu erken açılma:
- Çalışanları bezdirmişse ( ki öyle )
- Ancak tek hatla çalışabilmesine 
- Panikle yapılan imalatlar teknik şartnamesine uygun yapılamamasına
- Kalan hatlar yapılırken çalışan hatlar işin yavaşlamasına mazallah iş kazalarına neden olmasına
- Seferlerde bezdiren aksaklıklara ve beklenen sıklıkta yapılamamasına 
- Çokta anlamı olmıyan bir kaç ay öne alıcaz diye Tüm Selçuk’lunun ve Proje Paydaşlarının şöyle ağız tadıyla bir açılış yapamamalarına neden olmuş ve olursa. Bu Erken Açılma iyi ama Yanlış Olmuştur
Teknoloji değeri yüksek yapıların proramlarına Adam Olan Politikacılar ancak hesabi teknotratları ile müdehale etmelidir.
Temel atma törenlerinde halkın huzurunda müteahhide " gel şunun bitimini altı ay veya bir yıl erkene al " diye kurbanlık alır gini pazarlık tam bir cehalet ve yetmezliktir.
Bu Erkene Almak Yüzünden Onca İnsanımızı Kaybettiğimiz İstanbul- Ankara hızlı tren kazasını hatırlıyalım hiç bir erkene alma ölen O canları geri getiremez. 
İZBAN Hattımızın Tam Teşekküllü Açılışını Koruma Ordusu ile Değil, Kendi Güvenlik Kadromuzla Beraberce Kardeşçe Kutlayacağımız Güne Erişmek Dileğimle.

 Hikmet Akıncı / Futbol Antrönörü

Selçuk İZBAN’la Buluştu
Selçuk’tan İzmir 5.20 Tl.
İzmir’den Selçuk 2.60 Tl.
Bu Ne Yaman Bir Çelişki...

Murat Gezer / Müzisyen
Selcuk'a gelin ama geri donmeyin..selcuktan ortalama 35 km 5.20 tl tepekoy...tepekoyden aliaga 100 km nin ustunde 3 lira diyelim..olmadi yalniz hacilar.. bizim ne gunahimiz var.. kufretseniz daha iyiydi.. turistik memleket ya belki ordan hasirrrtt sanirim.. havaalanina gidecek turistlere son bi turkiye hatirasi... çözun bu isi boyle olmaz.. kimse memnun degil bilin...

Hasan UYSAL: Aziz Kocaoğlu bu projenin mimarı olmasına rağmen 8 Eylül’de İstasyon Meydanındaki açılışa son dakikada davet edilmiştir. AKP hükümeti bu projeyi kendi projesi gibi gösterme gayreti içindedir.

Sema YEŞİLÇİMEN:  Açılış ile ilgili yaşamış olduğumuz can sıkıcı bir hadise ne yazıkki Ak Parti teşkilatlarına mal edilmeye çalışılmaktadır.

Benim Not’um; Selçuk İzmir İZBAN; 5.20 Tl. TCDD Tiren; 6.50 Tl.
İZBAN; Aliağa-Selçuk 2.60 Tl./İzmir – Selçuk 2.60 Tl.-Selçuk–Aliağa 5.20 Tl.

Şimdiiiiiii, değerli dostlar. Yukarıda açılış günü nü ve bu günü Dostların katkılarıyla özetlediğimi sanıyorum.  Hoşgörü ve Kardeşliğin kenti EfesSelçuk’ta İZBAN açılışı üstünden Bu gürültü ve Patırtı neden çıktı ve Bu kargaşa içinden  nasıl oy devşiririz diye plan yapıp olayı kayıkçı atışmasına çevirenlere sormayalım mı.?
Soralım sa.!
Yazacaklarıma katkı koyun ve merak ettiklerinizi yazın bana her şeyi bu köşeden soralım.

Anlayanlara da, Anlamayanlara da SELAM olsun.
Haftaya Buluşmak dilek ve umudu ile DOSTça Kalın.  

  
578 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim