• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
İŞTE İLÇEMİZE YAKIŞAN MÜFTÜ

Selçuk İlçe Müftüsü Hasan KIRKAN'ın 10 Kasım törenlerinden sonra, törene katılmadığı için tutanak tutup soruşturma açtığı Yeni Akit Gazetesi'nden “Sıkandal Karar” Başlığı ile duyrulan bir mahalle camimizin imamı ile ilgili haber ilçemizde Hayret İlçe müftümüzün tavrı ise sevinç yarattı.

Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve Milliyetçi yapısıyla Türkiye'de ender ilçelerden olan ve yıllarca çağdaş din adamlarının hizmet ettiği ilçemizde halen daha böyle milli varlık ve değerlerimize saygı duyan bir din adamının görev yapması ilçemizde takdirle karşılandı.

Dün Yeni Akit Gazetesi'nde skandal karar başlığı ile çıkan habere tepki gösteren Selçuklular, haberin skandal olarak değil tebrik edilecek bir olay olarak gündeme gelmesini istediklerini medyamıza bildirirlerken, böyle bir yaptırımından dolayı Selçuk Müftüsüne teşekkürlerini Dost Medya aracılığıyla dile getirmek istediler ve biran önce 10 Kasım törenlerine mazeretsiz olarak katılmadığı iddia edilen o imamın biran önce Selçuk'ta ki görevinden uzaklaştırılmasını talep ediyorlar.

Dün Yeni Akit'te çıkan haberde yayınlanan tutanağında nasıl gazeteye sızdığı merak konusu olurken Yeni Akit'in haberi şu şekilde;

 

" Skandal karar! 10 Kasım törenine katılmayan imama soruşturma

İzmir'in Selçuk ilçesinde 10 Kasım'da düzenlenen anma törenlerine katılmayan imam hakkında soruşturma başlatıldı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşandığı belirtilen olayda 10 Kasım'daki anma törenlerine katılmayan imam hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürüldü.

İlçe Müftüsü Hasan Kırkan tarafından imama gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının 80. Yılı münasebetiyle, 10 Kasım 2018 Cumartesi günü tüm kamu çalışanları ve halkımızın katılımıyla İlçemiz Hükümet Konağı tören alanında düzenlenen "10 Kasım Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Anma Günü" Programına ilgi (a) ve (b) talimatlara rağmen mazeretsiz katılmadığınız tespit edilmiştir.

Bu itibarla; bundan böyle verilen talimatlara harfiyen uymanızı, memuriyet sorumluluğu ve bilinci içinde hareket etmenizi, aksi taktirde hakkınızda yasal işlem başlatılacağının bilinmesini önemle rica ederim."

  
504 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim