• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  •  https://www.facebook.com/gokcealankoyu.burgaz
 
Üyelik Girişi
KÖŞE YAZILARI
02.01.2019 - YEREL SEÇİMLERE GİDERKEN

Gazetemizin geçen haftalarda çıkmış 2 sayısında, Önce Cumhuriyet Halk Partisi daha sonra Adalet ve Kalkınma partisinin ilçemizdeki aday adaylarını tanıtmaya çalışmıştım. Bu haftada seçim yarışına girip girmeyecekleri belli olmayan İyi Parti ve Milliyetçi Hareket Partisin durumlarını kısaca irdelemeye çalışacağım. 
Şimdi ise öncelikle İyi Partiyi ele alacak olursak, EfesSelçuklu ilçedaşlarımın büyük çoğunluğunun 2014 Yerel Seçimlerinden bildiğini tahmin ettiğim İlçemizde bir Levent Görür gerçeği var. 2014 Seçimlerinde MHP adına Belediye Başkanlığı Seçim yarışına katılan ve hiç te azınsanmayacak şekilde geçerli oy kullanan 23.517 EfesSelçuklunun 5010 oyunu, yani İlçedaşlarımızın % 21.30 nun oy’unu alıp bir çok siyasetçiyi şaşırtan Levent Görür bu seçimlere giderken kurucu Başkanlığını yaptığı İyi Partiden Belediye Başkanlığı yarışında aday olabilmek için İyi Parti İlçe Başkanlığından istifa edip Seçim takvimini beklemeye başlamışken, İyi Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi Daha önceki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde oluşturdukları ve adı da Millet İttifakı olan ittifakı sürdürme kararı aldıklarından sevgili Levent Görür’ün durumu CHP ile İyi Parti genel merkezlerinin vereceği karara kilitlenmiş oldu. 
Şimdi her iki Parti (CHP – İyi Parti) Aday Adayları da beklemede. Her iki partinin İzmir kulislerinden esen esintide EfesSelçuk’un Belediye Başkanı Adaylığı CHP den, CHP kulislerinde konuşulan Aday ise Filiz Ceritoğlu Sengel olacağı yönünde olsa da Yeni yıl’ın 4. Gününde (CUMA) CHPnin yapacağı aday açıklamasını beklemek durumunda olacağımızı gösteriyor. Fakat yine mesleki ve siyaset hayatımda hiç düşünürlerimden eksik etmediğim “ihtimal” olgusunu % 10 hatta % 5 bile olsa (Zira; hep duyduk, gördük, yaşadık ve hala yaşıyoruz ki; Türk siyasetinde Bir Gün Bir Yıl’la, Bir Yıl da Bir Gün’le anında “EfesSelçuk Havası gibi” değişebilir. Hep söylerim Türkiye’de Siyaset yapmak Buz’un üstünde yürümek, EfesSelçuk’ta siyaset yapmak ise gres yağının üstünde yürümek gibidir.) işte bu öngörümü bu konuda da değerlendirerek CHP ve İyi Parti Genel merkezlerinin anlaşması halinde Selçuk’ta Belediye Başkanı Adayının İyi Partiden olursa, bu ismin Levent Görür olacağı yüz de yüz dür. CHP ile İyi Partinin oluşturduğu Millet İttifakının EfesSelçuk adayı CHPden olup, İyi Parti ilçe Örgütünde tartışılmaz sevgisi ve dolayısıyla ağırlığı olan Levet Görür’ün Gönlündeki CHP Adayı açıklanmazsa Levent Görür ve İyi Parti örgütünün nasıl bir tavrı ve ittifaka ne kadar katkı vereceği çok önem kazanmakta. 

Peki Levent Görür’ün Siyaseti, Belediye Başkanlığı için hayalleri ve projeleri nedir, nelerdir derseniz. Sevgili Levent Görür ile her biri 2 saati geçmiş olan 2 Televizyon Proğramında EfesSelçuk’u ve tabiî ki Belediye Başkanlığını Konuşmuştuk. Açın Efes Dost Gazetemizin http://www.efesdostgazete.com/video-detay/02-eylul-2016-efesselcuku-konusalim/91/ ile http://www.efesdostgazete.com/video-detay/14-temmuz-2017-efesselcuku-konusalim/207/ likleriyle ulaşabileceğiniz Televizyon arşivini ve izleyin sözünü ettiğim “EfesSelçuk’u Konuşalım” proğramlarını eminim ki Levent Görür’ü daha yakından tanımanıza yeterli olacaktır. 
Milliyetçi Hareket Partisi’ne gelince; Bilindiği üzere MHP de AKP ile Cumhur İttifakı’nda. Belki de bu nedenden dolayı MHP de hiçbir çalışma, hareket görünmüyor, duyulmuyor.
Tahmin ediliyor ki, AKP Genel merkezinin basında yer alan açıklamasına göre İzmir İlçeleri Belediye Başkan Adaylarının ilan edileceği Yeni yılın 5. Günü (CUMARTESİ) beklenmekte ve yine biliniyor ki MHPnin Merak ve Heyecanla açıklanacağını beklediği AKPnin Belediye Başkanı Adayının mevcut Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı olacağı. 
Fakat AKP İzmir kulislerinden esen esinti doğru çıkarsa ve Cumhur İttifakının AKP Selçuk Belediye Başkanı Adayının Osman Başterzi olursa MHP ilçe yönetimi ve ilçe örgütünün de takınacağı tavrı Millet İttifakında da olduğu gibi tüm EfesSelçuklular gibi bende merak etmekteyim. 
Buda gösteriyor ki, Bu seçimler hayli sert rüzgarlı hatta belki fırtınalar içinde geçecek. (Bu konuyu ve nedenlerini Adaylar açıklandıktan sonra yazmaya çalışacağım) 
Peki 2019 Seçimlerine hazırlanırken yerel seçimlerde hele hele EfesSelçuk gibi küçük ilçelerde Adayların kişilikleri Bağlı bulundukları partilerden daha önemli olarak değerlendirilse de, Kendini siyaseten olağan üstü güçlü gören hiç kimse bile Siyasi bir partinin semsiyesi altına girmeden, Bir siyasi partinin desteği olmadan “Bağımsız” olarak seçime katılamadığından, EfesSelçuk’un Seçmenlerinin geçtiğimiz seçimlerdeki siyasi eğilimlerini bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum.  
Öncelikle geçen 2014 yerel seçimi sonuçları şöyle idi; 
Kullanılan Oy; 24.445   -   AKP: 8.624   -   CHP: 8.611   -   MHP: 5.010    -   HDP: 912
2015  7 Haziran Seçimi Sonuçları ise şöyle idi;
CHP: 11.088   -   AKP: 5.147   -   MHP: 4.081   -   HDP: 2249 
2015  1 Kasım Seçimi Sonuçları ise şöyle idi;
CHP: 11.660   -   AKP: 6.180   -   MHP: 3538   -   HDP: 2078 
2017 Anayasa Referandumu Sonuçları ise Şöyle;
Kullanılan Oy; 24.747   -   HAYIR: 17.762   -   EVET: 6.537
2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimi Sonuçları;
Cumhurbaşkanlığı Sonuçları;
Muharrem İnce: 13.496   -   Recep Tayyip Erdoğan: 6.990   -   Meral Akşener: 2.278   -   Selahattin Demirtaş: 1.903 
Milletvekilliği Sonuçları;
Kullanılan Oy;  24.808   -   CHP: 11.027   -   AKP: 5.775   -   İYİPARTİ: 3.396   -   HDP: 2.791   -   MHP: 1.558
Anlayanlara SELAM, Anlamayan vede İnat ve Israrla Anlamak İstemeyenlere de HELAL olsun. 
2019’un Hepimize Huzur, Sağlık, Başarı ve Mutluluk getirmesi dileklerimle DOSTça ve SEVGİYLE Kalın.

  
578 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435
Hava Durumu
Takvim